2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Merkel: Megbirkózunk a menekültekkel

2015. december 31., csütörtök 16:47, frissítve: csütörtök 17:00

Németország erős és megbirkózik a menekültügy jelentette kihívással – mondta Angela Merkel előre rögzített újévi köszöntőjében, amelyet ma este sugároz majd a német közszolgálati tévé.

A beszédben a kancellár felidézte: 2014-es szilveszteri beszédében is azt mondta, hogy Németország magától értetődő módon segíti és fogadja be azokat, akik védelmet keresnek a területén – Merkel egyben köszönetet mondott a menekülteket segítő önkénteseknek és hatóságoknak. A kancellár ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az érkezőknek tiszteletben kell tartaniuk a németek értékeit, hagyományait, nyelvét és törvényeit.

Szigorítanak

Németország január elsejétől szigorúbban ellenőrzi a Szíriából érkezett menedékkérőket. A német belügyminisztérium közölte: a szíriai menekültek 2014 vége óta egyszerűsített eljárással kaphattak menedékjogot, de péntektől rájuk is a hagyományos menekültügyi eljárás szabályai vonatkoznak. A horvát belügyminisztérium közlése szerint egyébként 2015 utolsó napján egyetlen menekült sem érkezett az országba Szerbiából.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!