2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Akasztófával tüntettek Merkel ellen

2015. október 13., kedd 06:39, frissítve: kedd 15:19

Már a német kancellár sem zárja ki a tranzitzónák létrehozását. Németorszgában egyre többen követelnek szigorúbb fellépést a mingránsokkal szemben.

A tranzitzónák bevezetése nem oldaná meg a menekülthullám erősödéséből fakadó gondokat, de bizonyos esetekben hatékony megoldás lehet – mondta Angela Merkel német kancellár, a konzervatív CDU fórumán. Merkel szerint a tranzitzónák kialakításával nem lehet megoldani a válságot, de lehetne alkalmazni az eljárást például olyan esetekben, amikor egy menedékkérő szándékosan hagyja el az iratait és nem hajlandó együttműködni személyazonossága megállapításában. A kancellár szerint erről kell tárgyalni a CDU/CSU pártszövetség koalíciós társával, a szociáldemokrata párttal.

Közben akasztófával tüntettek Drezdában Angela Merkel kancellár és Sigmar Gabriel alkancellár és a német kormány menekültpolitikája ellen az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen nevű mozgalom rendezvényén. A szervezet társalapítója diktátorok csoportjának nevezte a szövetségi kabinet tagjait. Becslések szerint több mint 6 ezer ember vett részt a menekült-, és bevándorló-ellenes Pegida megmozdulásán. A szónokok műszaki határzár kiépítését követelték a német határokon, valamint azt, hogy Szászország váljon ki Németországból, sőt lépjen ki az Európai Unióból is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!