2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Mentés a tengeren: 5 halott és 51 túlélő

A mentőszolgálat öt holttestet emelt ki a csónakból, és a túlélőkkel együtt Motril kikötőjébe szállította őket. Szerdán összesen mintegy 500 embert mentettek ki a Földközi-tengerből az andalúz partoknál.

  • Mentés a tengeren: 5 halott és 51 túlélő

A süllyedő csónakot a légi mentők vették észre Marokkótól mintegy 20 kilométerre az Alborán-sziget közelében, és leeresztettek egy gumitutajt, amire a hajótöröttek felkapaszkodhattak, amíg a Polimnia nevű hajó odaért - közölte Miguel Zea, a tengeri mentőszolgálat almeríai koordinációs központjának vezetője az El País című napilappal.

A lap az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságára hivatkozva (UNHCR) azt írta: ebben az évben már 318-an veszítették életüket a Földközi-tengeren Spanyolország felé tartva.

A dél-európai ország belügyminisztériuma kedden közölte: az év első nyolc hónapjában több mint 28 ezren érték el a spanyol partokat, ami 163 százalékos növekedés jelent a tavalyi, csaknem 11 ezerhez viszonyítva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!