2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Menekülttáborban robbantottak, rengeteg a halott

2016. február 11., csütörtök 10:18, frissítve: csütörtök 10:55

Egy nigériai menekülttáborban robbantottak a Boko Haram terroristái – a merényletet két nő követte el. A robbantásban 60-an haltak meg.

A Boko Haram elől menekültek el azok a családok, amelyek a célba vett táborban éltek. Két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, harmadik társukat elfogták. A merénylet még kedden történt, de mivel megrongálódott a telefonhálózat is, a történtekről csak később tudtak beszámolni a hatóságok.

A harmadik emberrel kapcsolatban a Borno állami katasztrófavédelmi bizottság vezetője így nyilatkozott: „Azt mondta, egy közeli faluból jöttek, azonosította a vezetőjüket is. Azért nem robbantotta fel a bombát, mert állítólag a szülei is itt vannak a táborban. Most már nekünk segít, és információkat adott a hadseregnek.” Hozzátette: nem működött a kommunikáció, időbe telt, amíg segítséget tudtak kérni. A sebesültek többsége nő és gyerek, hetvennyolcan kórházban vannak.

A Boko Haram gyakran használ nőket és gyerekeket öngyilkos küldetésre. A terrorszervezet az ország északkeleti részén egy, az iszlám törvénykezésen alapuló kalifátust akar létrehozni. Az utóbbi egy évben a hadsereg visszaszorította őket, azóta rajtaütésekkel és öngyilkos merényletekkel támadják a falvakat. Az erőszakhullám hét éve alatt eddig több ezren haltak meg, kétmillióan kényszerültek otthonuk elhagyására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!