2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Mélypont: az államfő nem vesz részt a közelgő csúcson + Videó

Nem vesz részt a G8 csoport csúcstalálkozóján Vlagyimir Putyin orosz elnök. A héten beiktatott államfő maga helyett miniszterelnökét, Dmitrij Medvegyevet küldi a világ legfejlettebb ipari országainak tanácskozására.

Már ötödik napja tartanak az ellenzéki tüntetések Moszkvában – a legkitartóbbak még a győzelem napjának éjjelén is a fővárosban gyülekeztek. Legfőbb követelésük továbbra is a szabad és Putyin nélküli Oroszország. A hatóságok eddig összesen több mint 200 embert vettek őrizetbe. A moszkvai hatalom fellépését élesen bírálja az Egyesült Államok, amelyet az orosz vezetés viszont a tüntetők pénzelésével vádol.


A két ország kapcsolata ezért újabb mélyponthoz ért: Vlagyimir Putyin bejelentette, nem vesz részt a G8 csoport tíz nap múlva esedékes mexikói csúcstalálkozóján, maga helyett Dmitrij Medvegyev kormányfőt küldi a világ legfejlettebb ipari országainak tanácskozására. A döntés hátterében az egyre élesedő rakétavita is állhat. Miután Washington nem hajlandó garantálni, hogy Kelet-Európába telepítendő rakétavédelmi rendszere nem Oroszország ellen irányul, a moszkvai katonai vezetés nemrég már megelőző csapás lehetőségét sem zárta ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!