2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

„Méltatlan, amit a kormány tesz”

2017. július 23., vasárnap 20:25

Egyelőre nem gondolkodik azon, hogy feljelentést tesz a hajánál fogva földre rántott nő, aki kifütyülte Orbán Viktort Tusványoson. Ladó Andrea a Hír TV-nek azt mondta, a fütyüléssel elsősorban a magyar állam erdélyi környezetszennyezésére akarta felhívni a figyelmet, ami szerinte méltatlan a magát nemzetinek nevező kormányhoz.

Akár egy buzgár, úgy tör fel a fekete lé Székelyudvarhely egyik utcájában egy júniusi esőzés után. A helyiek számára nem szokatlan a látvány. A csurgalékvíz a cekendi szeméttelepről ered, ahonnan a patak egyenesen a Küküllőbe viszi. Van, akinek a kútjába is beszivárog a büdös, feltehetőleg szennyezett lé, amivel a gazdák az állataikat sem merik itatni.

A hulladéklerakó 2015 óta a magyar államé, a Nemzeti Hulladékgazdálkodó holdinghoz tartozik. Nemcsak Hargita megyei szemét kerül ide, más területekről is visznek ide hulladékot. A környezetőrség már többször is szabott ki büntetést a cégre.

Az Orbán Viktort kifütyülő lövétei nő a Hír TV-nek azt mondta, a többi közt erre a környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet Tusványoson.

„Az ázalékvíz folyik be Udvarhelyre és a környező falvakba, és hullnak az állatok, és hát, ki tudja, hogy mivel öntözik az emberek a zöldségeket a Szent János utcában? Lehet, hogy nehézfémeket is tartalmaz, még nem lehet tudni, de ez teljes mértékben érzéketlen és méltatlan egy nemzeti kormányhoz, hogy ez előforduljon” – mondta Ladó Andrea.

Ladó Andrea egyelőre nem fontolgat feljelentést a csíkszeredai konzul sajtósának férje ellen, aki hajánál fogva a földre rántotta, éppen ezért egyelőre az LMP által ajánlott jogsegélyt sem kívánja igénybe venni.

„Azt látjuk, hogy különböző fórumokon, ahol fideszes politikusok beszélnek, újságírókat próbálnak elhallgattatni, most, ugye, azt láttuk, hogy egy békés résztvevőt próbáltak meg erőszakkal elhallgattatni, én azt gondolom, hogy a Fidesznek most már ideje lenne tanulnia abból, hogy ez nem elfogadható, és ideje lenne leállítania ezt a szégyenteljes gyakorlatot, hogy fideszes fórumokon rendszeresen fordulnak elő erőszakos mozzanatok” – nyilatkozta a párt társelnöke, Szél Bernadett.

Közben a sorozatfeljelentő Tényi István a Fővárosi Főügyészséghez fordult, amely beadványát felterjesztheti a Legfőbb Ügyészségre. A volt fideszes azt mondja, bár a nő meghurcolása nem Magyarországon történt, volt már eset arra, hogy a Legfőbb Ügyészség magyar állampolgárok külföldi bántalmazása ügyében vizsgálódott.

„A bejelentés, az garázdaság vétség gyanúja volt, de ez sem teljesen helytálló, hiszen a felvételek alapján látható, hogy nem egy ember követte el ezt a cselekményt, hanem mondjuk úgy, csoportosan. És hogyha csoportosan követték el az eseményt, márpedig valószínűleg ez helytálló, akkor, ugye, itt ennek a garázdaságnak a minősített esete fordulhat elő vagy jöhet szóba, az pedig már garázdaság bűntettét jelenti” – mondta el a volt Fidesz-tag Tényi.

Több órával a történtek után, éjszaka végül két mondatban elnézést kért tettéért a csíkszeredai fotós, aki földre rántotta a lövétei nőt Tusványoson. Azt írta Facebook-oldalára, hogy ami történt, elfogadhatatlan, nem így kellett volna eljárnia. Vasárnapra azonban törölte fiókját, és elérhetetlen vállalkozásának internetes oldala is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!