2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Melegeknek tilos, olvasható az üzlet bejáratában

2017. május 26., péntek 22:34, frissítve: péntek 22:55

Kitiltotta a homoszexuálisokat az egyik orosz bolthálózat. A tulajdonos egy milliárdos, aki mélyen hívőnek vallja magát. Jogvédők szerint a lépés felbátoríthatja az amúgy is „erősen homofób” orosz társadalmat.

„Melegeknek tilos a belépés!” – ez a felirat fogadja az egyik moszkvai élelmiszerüzlet bejáratában a vevőket.

„Igaz keresztényként én is ugyanígy érzek, és nincs bajom a táblával, ez a mi talizmánunk” – mondja az egyik eladó.

A bolthálózat tulajdonosa egy orosz milliárdos, aki mélyen hívőnek vallja magát. A szexuális kisebbségeket bibliai alapon, az Ószövetségre hivatkozva rekeszti ki.

„A homoszexuálisok és szodomiták, akiket az orosz lexikon szerint melegeknek hívunk, nem léphetnek be a területünkre. A szemünk előtt Szodoma és Gomora történelmi tapasztalata áll, amikor Isten felégette ezeket a városokat. És a homoszexuálisokkal, szodomitákkal együtt mások is ott égtek: gyerekek, nők és másik is, akik nem voltak szodomiták” – nyilatkozta German Szterligov üzletember.

Orosz melegjogi aktivisták az üzletembert az ortodox egyház fundamentalista, radikális szárnyához sorolják.

„A homofóbiát reklámozzák egy alapvetően is mérhetetlenül homofób társadalomban. Ez csak a feszültségek növekedéséhez vezet, az egyébként is töredezett társadalmat még töredezettebbé teszi, és leginkább haragot és gyűlöletet gerjeszt. A gyűlölet pedig az erőszak növekedésében jelenik meg. Az állam felelőssége az, hogy ezt megállítsa” – véli Julija Gorbunova, a Human Rights Watch munkatársa.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!