2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Megütötte magát a pápa

2017. szeptember 11., hétfő 11:11, frissítve: hétfő 12:40

Kisebb balesetet szenvedett Ferenc pápa Kolumbiában. A katolikus egyházfő egy kisgyereket akart üdvözölni, amikor a pápamobil sofőrje hirtelen fékezett, és a pápa beütötte az arcát. Ferenc pápa félmillió hívő előtt mondott szentbeszédében elutasította az emberkereskedelmet, valamint elítélte a nők elleni erőszakot. Az egyházfő beszélt a szomszédos Venezueláról is, és arra kérte a szemben álló feleket, mondjanak nemet az erőszak minden formájára.

Ferenc pápa a kolumbiai Cartagenában a híveket üdvözölte, amikor a pápamobil sofőrje hirtelen fékezett, a katolikus egyháztő pedig beverte az arcát a pápamobil üvegfalába. A járomcsontja feldagadt, ezt lejegelték, enyhén vérző szemöldökét pedig ragtapasszal látták el.

Az eset után azzal viccelődött Ferenc pápa, hogy behúztak neki egyet, de jól van.

A déli Úr angyala imádságot már így vezette a Claver Szent Péter jezsuita templomnál, ahol az egyházfő beszélt a szomszédos Venezueláról is, arra kérte a szemben álló feleket, mondjanak nemet az erőszak minden formájára, arra kérte a vezetőket, minél előbb oldják meg a legszegényebbeket sújtó politikai válságot.

A latin-amerikai országban évtizedekig polgárháború dúlt, a baloldali FARC gerillái és a kormány tavaly kötött békét.

A katolikus egyházfő magyar idő szerint este 11-kor félmillió hívő előtt mutatott be szentmisét, amelyen az országot sújtó véres konfliktus során megölt két papot avatott boldoggá. Beszédében elutasította az emberkereskedelmet, valamint elítélte a nők elleni fizikai és verbális erőszakot.

Ferenc pápát ezután este hét órakor búcsúztatták el a cartagenai repülőtéren. Katolikus egyházfő utoljára 1986-ban látogatott Kolumbiába, II. János pápa személyében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!