2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Megtámadták a görög miniszterelnököt

2017. május 26., péntek 08:11, frissítve: péntek 08:25

Bombamerényletet követtek el Lukász Papadímosz volt görög miniszterelnök ellen. Az egykori kormányfőt szállító autóban levélbomba robbant, a politikus könnyű sérülést szenvedett. A merényletért eddig még egy szervezet sem vállalta a felelősséget.

Helyszíneltek a rendőrök Athén központjában. Egy autóban utazott Lukász Papadímosz volt görög kormányfő, aki épp a neki címzett leveleket nézte át, amikor az egyik boríték felrobbant a kezében. A detonációban a politikus, a sofőrje és egy másik utas könnyebben megsérült. A merényletért eddig még egy szervezet sem vállalta a felelősséget. A görög politikusok egy emberként ítélték el a támadást, többen már meg is látogatták a kórházban Papadímoszt.

„Ő nagyon sokat segített, nagyon nehéz körülmények között. Ez a gyilkossági kísérlet megmutatja, milyen szörnyű a helyzet ebben az országban: azok válnak célpontokká, akik jól végzik a munkájukat, és törődnek az országgal” – reagált a volt görög miniszterelnök, Kosztasz Szimitisz.

Lukász Papadímosz ügyvivő miniszterelnök volt a sokadik görög kormányválság idején, 2011 novembere és 2012 májusa között; illetve dolgozott a görög jegybank elnökeként és az Európai Központi Bank alelnökeként is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!