2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Megszületett az első kóros kisfejűségben szenvedő európai csecsemő

2016. július 26., kedd 09:38

Aleppóban harcolhatott az ansbachi robbantó. Trump átvette a vezetést. Megszületett az első kisfejűségben szenvedő gyermek Európában. Külföldi lapszemlénk következik.

Az ansbachi robbantás ügyében indított nyomozás első megállapításai abba az irányba mutatnak, hogy szélsőséges iszlamista eszméktől sarkallva elkövetett öngyilkos merénylet történt, arra utaló jeleket viszont nem találtak, hogy a tettes közvetlen kapcsolatban állt iszlamista terrorszervezetekkel – mondta a bajor tartományi belügyminiszter. Joachim Herrmann sajtótájékoztatójáról a Süddeutsche Zeitung számolt be. Az elkövető adathordozóin szalafista erőszakos videókat találtak, egyik mobiltelefonján pedig rábukkantak egy felvételre, amelyen arab nyelven arról beszél, hogy Allah nevében merényletet hajt végre, bosszúból azért, hogy németek muszlimokat öltek. Az elkövető pszichiátriai kezelés alatt állt, és többször öngyilkosságot kísérelt meg. Ennek nyomai láthatók a karján. A boncolás azt is kimutatta, hogy az Aleppóból származó férfi háborús sebesüléseket szenvedett, több repeszdarab volt a lábában.

Átvette a vezetést Donald Trump Hillary Clinton előtt a CNN amerikai hírcsatorna közvélemény-kutatása szerint. Trump a maga 44 százalékával jelentős előnyre tett szert a szavazatok 39 százalékát birtokló Clintonnal szemben, míg Gary Johnson független jelöltet a válaszadók 9 százaléka támogatta. Az iparmágnás Trump szavai leginkább az alsó rétegekhez tartozó fehérek körében aratnak sikert. A felsőfokú végzettség nélküli fehér lakosság körében Trump toronymagasan, 62 százalékkal vezet, míg Clintonra ennek a rétegnek mindössze a 23 százaléka szavazna. Ezzel szemben a diplomás fehér lakosság 44 százaléka Clintont látná szívesebben a Fehér Házban, körükben Trump támogatottsága 39 százalék.

Spanyolországban megszületett Európa első kóros kisfejűségben, azaz mikrokefáliában szenvedő csecsemője; a gyermek édesanyja a terhessége idején Dél-Amerikában járt, ott kapta el a tigrisszúnyog által terjesztett zikavírust – írja a spanyol El Mundo. A fejlődési rendellenességet már korábban, május elején diagnosztizálták a magzatnál, és azt nyilvánosságra is hozták. A szülők ennek ismeretében döntöttek úgy, nem kérik a terhesség megszakítását. A család védelmében a kórház nem közölt semmilyen személyes adatot, így azt sem, hogy a csecsemő kisfiú vagy kislány. Spanyolországban eddig összesen 190 Zika-fertőzést regisztráltak az egészségügyi hatóságok, minden eset behurcolták, azaz mindannyian Dél-Amerikában kapták el a betegséget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!