2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Megrohamozták a székházat a feldühödött alkalmazottak

2015. október 5., hétfő 18:14, frissítve: hétfő 18:14

Lincshangulat alakult ki az Air France-nél a leépítések bejelentése után. A cég több száz felháborodott alkalmazottja berontott az igazgatói ülésre, és a cég vezetőire támadt azután, hogy azok 2900 ember elbocsátását helyezték kilátásba.

Ostromhelyzet alakult ki az Air France székházánál. A légitársaság feldühödött alkalmazottai rohamozták meg az épületet, ahol épp mintegy háromezer ember elbocsátásáról döntött a vezetőség. Betörtek a tárgyalóterembe és elfoglalták, majd skandálni kezdték, hogy „otthon vagyunk”.

A vezérigazgató már nem volt a teremben, amikor a tiltakozók betörtek, de a munkaügyekért felelős vezetőt rendőrök menekítették ki.

Az Air France a fapados, illetve a közel-keleti légitársaságok jelentette verseny miatt kénytelen csökkenteni költségeit. A földi személyzetből 1700 embert küldenek el, és 900 légi utaskísérőt, illetve 300 pilótát is elbocsátanak két éven belül. A francia kormány a cég mellett áll.

„A kormány támogatja az Air France lépéseit ennek a nehéz helyzetnek a kezelésében. Nagyon nagy most a verseny” – fogalmazott Stefane le Foll, kormányszóvivő.  

Az Air France vesztesége idén júliusig meghaladta a hétszázmillió eurót.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!