Megrengethetik Európát a „szupervasárnap” eredményei + Videó

PR, 2012. május 5., szombat 09:43, frissítve: szombat 11:41
Hat európai országban tartanak választásokat vasárnap.

A görög parlamenti voksoláson az euróövezeti tagság lehet a tét, mivel a tíz induló párt közül hét ellenzi a Nemzetközi Valutaalappal kötött megállapodás végrehajtását, kettő pedig nyíltan a drachma visszaállításáért száll síkra.

Megrengethetik Európát a „szupervasárnap” eredményei

Franciaországban elnökválasztást tartanak, és ha ezen az esélyesebbnek tartott szocialista Francois Hollande megveri Nicolas Sarkozyt, ígérete szerint szembeszáll a németek uniós takarékossági politikájával. Ez elemzők szerint a pénzpiacokon is bizonytalanságot okozhat.

Szerbiában elnök-, parlamenti és helyhatósági választást is tartanak. Örményországban új törvényhozást választanak, Olaszországban a helyhatóságok vezetőségéről döntenek, Németországban pedig tartományi voksolás lesz.

Forrás: MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása