2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Megkéselték a merénylet meghiúsítóját

2015. október 9., péntek 09:09, frissítve: péntek 12:24

Megkéselték az augusztusi, franciaországi vasúti merénylet egyik amerikai meghiúsítóját Kaliforniában. Az amerikai légierőnél szolgáló Spencer Stone-t többször is megszúrták, súlyos sérüléseket szenvedett, de állapota már stabil. A 25 éves férfit egy bár közelében támadták meg, a rendőrség szerint az eset nincs összefüggésben a Franciaországban történtekkel. Augusztusban az egyik szuperexpresszen egy marokkói férfi lövöldözni kezdett. A támadót végül három, szabadságon lévő amerikai katona fékezte meg.

Egy szórakozóhely előtt keveredett szóváltásba két fiatalokból álló csoport Sacramento belvárosában. A dulakodásban egy ember súlyosan megsérült: Spencer Stone-t három késszúrás érte. „Ez az eset egy szerencsétlen nézeteltérés két csoport közt, akik a belvárosban próbáltak szórakozni. Az eset nincs összefüggésben a terrorizmussal, és bizonyosak vagyunk abban, hogy nincs köze ahhoz, ami néhány hónapja Franciaországban történt” – közölte Ken Bernard, a sacramentói rendőrfőnök helyettese.

A terrorizmus említése nem véletlen, a tengerészgyalogos Spencer Stone egyike volt annak a három, szabadságon lévő amerikai katonának, akik augusztus 21-én megfékeztek egy lövöldöző marokkói férfit egy francia szuperexpresszen. A merényletben hárman sérültek meg, Stone pedig  a dulakodásban majdnem elvesztette az egyik ujját. Hazatérésük után a volt katonát és társait hősként üdvözölték otthon, még az amerikai elnök is fogadta őket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!