2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 23:00

Külföld

Megint dörögnek a fegyverek a déli határ közelében

Két héttel ezelőtt, a hajdújárási és a makkhetesi lövöldözéseket követően a szerb hatóságok elszállították a migránsokat a határ menti településekről. Rövid időre elhalkultak a fegyverek, ám néhány nappal ezelőtt ismét fegyverropogásról számoltak be a helyi lakosok, akik szerint a migránsok még a magyar határőrökre is rálőttek - számolt be a Magyar Nemzet.

  • Megint dörögnek a fegyverek a déli határ közelében

Visszatértek a bevándorlók a déli határ menti településekre – derül ki a Pannon RTV cikkéből.

Mint a portál kifejti, a migránsok egy része magánszállásokon és panziókban száll meg, de a határ menti erdőkben és a migránstáborokban is sokan vannak.

Két hete a Szabadkához közeli Hajdújáráson tört ki lövöldözés, amikor afgán és szír migránsbandák csaptak össze. A lövöldözésben két szír és egy afgán illegális bevándorló megsérült, egy szír migráns pedig meghalt. 

A hatóságok akkor elszállították a bevándorlók többségét a határ menti településekről, és rövid időre elhalkultak a fegyverek a környéken.

Néhány nappal ezelőtt azonban kiderült, hogy továbbra sincs nyugalom, mert lövöldözésekre ébredtek a Szabadka melletti, Radanovác lakosai. Egy szabadkai lapra hivatkozva pedig azt írta akkor a Délmagyarország, hogy szinte háborús állapotok vannak és 

a migránsok még a magyar határőrökre is rálőttek.

Ezt az információt a Magyar Nemzetnek hivatalos forrásból is megerősítették.

A migránsbandák egymás közötti háborúja már több mint egy éve tart a Szabadka környéki erdőkben, ahol állítólag nemzetközi körözés alatt álló terroristák is rejtőzködnek az illegális migránstáborokban. A helyiek laposok pedig egyre jobban félnek.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!