2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Megint csattant a londoni rendőrök bilincse

2017. szeptember 17., vasárnap 11:57, frissítve: vasárnap 12:56

Újabb férfit vettek őrizetbe a brit hatóságok a pénteki londoni merénylettel kapcsolatban. A 21 éves fiatal férfit azzal gyanúsítják, hogy ő helyezte el a házi készítésű pokolgépet a metrókocsiban. A rendőrség az üggyel összefüggésben tegnap is őrizetbe vett egy 18 éves fiatalt.

Még mindig helyszínel a brit rendőrség a szombaton Doverben elfogott 18 éves férfi lakóhelyénél. Sunbury-on-Thames településen szisztematikusan haladnak, házról házra.

A brit rendőrök azonban továbbra is úgy vélik, hogy nem egy ember felelős a pénteki merényletért.

„Jelen helyzetben arra koncentrálunk, hogy többen is felelősek lehetnek a támadásért, és a vizsgálódást rohamléptekkel folytatjuk több szálon is” – közölte a Scotland Yard főparancsnok-helyettese, Neil Basu.

A főparancsnok-helyettes szerint a 121 szemtanúból százat már kihallgattak.

„Rendőreink folytatják a többórányi iparikamera-felvételnek az átvizsgálását és annak a több mint 180 videónak és fotónak áttekintését, amelyet a lakosságtól kaptunk. Folyamatosan kapjuk a hívásokat a lakosoktól a titkos terrorellenes telefonszámon, és úgy tűnik, hogy a lakosság segítsége elengedhetetlen, mindenkit arra kérek, hogy ha információval rendelkezik, függetlenül attól, hogy mennyire gondolják jelentősnek, hozzák tudomásunkra” – folytatta a főparancsnok-helyettes.

A kritikusra emelt terrorkészültségi szint miatt fegyveres rendőrök százai jelentek meg London utcáin. A kritikus riasztási fokozat elrendelése lehetővé teszi, hogy a brit hadsereg segítséget is nyújtson a rendőrök munkájához.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!