2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Külföld

Meghalt egy tüntető a francia Alpokban

Meghalt egy tüntető a francia Alpokban, ahol az üzemanyag adójának emelése ellen demonstráltak. A rendőrség szerint egy olyan autós ütötte el, aki a gyerekét vitte orvoshoz és megpróbált áthajtani egy útblokádon.

  • Meghalt egy tüntető a francia Alpokban

Az autót vezető nőt őrizetbe vették. Franciaországban több mint 50.000 ember tiltakozott az üzemanyagok környezetvédelmi adójának jövőre tervezett emelése ellen. A párizsi kormány ragaszkodik a dízelre kivetett adóhoz, arra hivatkoznak, hogy az országban legelterjedtebb üzemanyagtípus káros a környezetre.

Igen miniszter úr, úgy történt ahogy ön elmondta, a tüntetés ideje alatt történt Montvoisin-ben – így számolt be Louis Laugier Savoie Régió prefektusa a belügyminiszternek a francia Alpokban történt esetről. Egy tüntető vesztette életét mikor, egy autós próbált áthajtani egy blokádon, mert a gyerekét vitte orvoshoz. Az ötven év körüli tüntető nő a helyszínen életét vesztette, az autóst őrizetbe vették. Franciaországban ezer helyen, több mint 50.000 ember tiltakozik, az üzemanyagok megadóztatása ellen.

A tüntetéshez való jog alapvető ebben az országban. És nekünk ezt meg is kell védenünk, ugyanakkor azt is biztossá kell tegyük, hogy ezeken a tüntetéseken elkerüljük a hasonló eseteket. Már eddig is volt 3 balesetünk most jött még kettő, ahogy ön is mondta Észak-Franciaországban– mondta Christophe Castaner francia belügyminiszter

A tiltakozások az interneten szerveződtek. A sárga mellényesek mozgalmának nevezett akció az a dízel üzemanyagok környezetvédelmi adójának jövőre tervezett emelése miatt jött létre.

Azért vagyok itt, mert nem élek csak túlélek. Én egy középosztálybeli munkás vagyok, mint a férjem. Nem tudunk két gyermeket etetni két felnőtt jövedelméből. Túl sok az adó Franciaországban. Arra kérem Macron elnököt, hogy vizsgálja felül a politikáját és az ország vezetésének módját. A gazdaság bajban van.– nyilatkozta az egyik tüntető, Veronique Lestrade. A kormány közben kompenzálásokat ígért, de ez nem akadályozta meg a tüntetések országos méretűvé váljanak.

Emmanuel Macron a bankokhoz hasonlóan gazdagokat segíti. Magának akarja a nyereséget, az embereken akar nyerészkedni. Már majdnem diktatúrában élünk. Itt a bizonyíték. Itt vagyunk, hogy tüntessünk és ők megakadályozzák, hogy körbe menjünk. Egy 20 négyzetméteres helyen kellett összeálljunk– véli Cedric Melun tüntető. A gázolaj áfája literenként 6,5 eurócenttel, a benziné pedig 2,9 eurócenttel emelkedik. A kormány arra készül, hogy cserébe kiterjesztik a rezsitámogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!