2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Meghalt az ukrán fegyveres erők főparancsnokának tanácsadója + videó

Meghalt az ukrán fegyveres erők főparancsnokának tanácsadója, vélhetően a kezében robbant fel egy gránát. Az őrnagy, Zaluzsnij ukrán főparancsnok egyik segítője volt. Az eset azért különös, mert a múlt héten éppen Zaluzsnij és Zelenszkij keveredett vitába: az ukrán főparancsnok ugyanis nyíltan megkérdőjelezte Kijev hivatalos narratíváját egy interjúban. A New York Times közben arról ír, egyre nagyobb a szakadék az ukrán vezetésen belül.

  • Meghalt az ukrán fegyveres erők főparancsnokának tanácsadója + videó

A New York Times arról ír, egyre nagyobb a szakadék az ukrán vezetésen belül.

Gránátrobbanás miatt életét vesztette Hennagyij Csasztjakov, az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak a tanácsadója Kijev melletti otthonában.

A hivatalos közlemények úgy fogalmaznak, hogy a férfi otthonában lőszerrel való gondatlan bánásmód miatt halt meg. A 39 éves katona 13 éves fia is súlyosan megsérült.

A Politico szerint a gránát Csasztjakov egyik születésnapi ajándékába volt rejtve.

Az eset azért is különös, mert a múlt héten éppen Zaluzsnij és Zelenszkij keveredett vitába: az ukrán főparancsnok ugyanis nyíltan megkérdőjelezte Kijev hivatalos narratíváját egy interjúban.

Az ukránok közben HIMARS rakétacsapást mértek Donyeck belvárosára. Az ostromban legkevesebb hatan meghaltak, tizenegyen pedig megsebesültek.

"Maga szerint, hogy érzem magam? Három robbanást hallottam és a folyosó két oldalán minden összeomlott"

- mondta egy nő, akinek a házát érte a csapás.

Visszavert ukrán támadásokról és súlyos veszteségeket okozó orosz csapásokról számolt be az orosz védelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint a föderáció erői visszaverték az ukrán hadsereg támadását a luhanszki Cservonaja Dibrova térségében. A tárca összesítése szerint az ukrán fél a különböző frontvonalakon 455 katonát vesztett.

Az ukrán vezérkar közben állítja: Moszkva több mint 300 ezer katonát veszített a háborúban.

A beszámolójuk szerint mintegy tízezer katonai gépjárművet is megsemmisített Kijev.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A földön termő eper is elérhető + videó

A földön termő eper is elérhető + videó

Kisebbek a szemek, de zamatosak! A tavalyi átlagos év után a szokásosnál két héttel korábban, április végén indult a hazai szamóca-szezon. A termelőknek a korai érés nem feltétlenül kedvez, mert a hazai termés megjelenése idején még tart az importáruk dömpingje.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!