2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Meghalt a szombati német gázolás egyik sérültje

2017. február 26., vasárnap 13:05, frissítve: vasárnap 21:47

Meghalt a kórházban a tegnap esti németországi gázolás egyik idős sebesültje, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Heidelbergben egy 35 éves német férfi autóval hajtott a gyalogosok közé egy pékség előtt, majd kiszállt a kocsiból és megpróbált elmenekülni, de a rendőrök meglőtték.

Éjszaka meghalt a heidelbergi gázolás egyik áldozata. A délnyugat-németországi városban szombaton hajtott egy pékség előtt álló sorba egy férfi. A rendőrség kizárta a terrortámadás lehetőségét. A hatóságok szerint a halálos áldozat egy 73 éves német férfi, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A két másik sérült, egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő már hazamehetett a kórházból. Az autót vezető férfi a rendőrök szerint késsel a kezében szállt ki az autóból, majd elmenekült. Egy medencében találtak rá. Most kórházban van, miután elfogása előtt meglőtték az egyenruhások.

„Egyelőre semmit sem tudunk a viselkedésének hátteréről vagy indítékáról. Azt sem tudjuk, hogy most milyen az egészségi állapota. Tudjuk, hogy kórházban ápolják és hogy súlyos a sérülése, de azt nem tudom megmondani, hogy mi a jelenlegi orvosi diagnózis” – közölte a mannheimi rendőrség szóvivője, Heiko Kranz.

Az ügyészség és a bűnügyi rendőrség által indított nyomozás folytatódik.

„Természetesen védjük a bizonyítékokat, mint láthatják, itt mögöttem a kriminológusok dolgoznak, mindenféle DNS-nyomokat és ujjlenyomatokat keresnek az autóban. Ezután megállapítjuk a tettes személyazonosságát. Ha az egészsége már engedi, akkor kihallgatjuk, hogy megtudjuk, miért viselkedett így. És természetesen mindent kivizsgálunk, ami korábban, illetve ami a támadás után történt” – tette hozzá a szóvivő.

Sajtóértesülések szerint az elkövető egy fiatal német férfi, aki egy piros lámpánál megállt autójával, majd amikor a lámpa zöldre váltott, padlógázzal az emberek közé hajtott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!