2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Meghalt a brüsszeli robbantó

2017. június 21., szerda 06:41, frissítve: szerda 13:00

Meghalt a Brüsszel központi pályaudvarán kedd este elkövetett merényletkísérlet feltételezett elkövetője. Az egyelőre ismeretlen, robbanómellényes férfi a főpályaudvar pénztárainál hozta működésbe a robbanószerkezetet, a közelben járőröző katonák pedig meglőtték. Az ügyészség terrortámadásnak minősítette a történteket.

A hadsereg és a rendőrség biztosította a brüsszeli központi pályaudvar környékét azután, hogy merényletkísérletet hajtott végre egy robbanómellényt viselő férfi.

„Amikor a peronhoz mentem, egy ember kiabált. A dzsihadistákról és hasonló dolgokról beszélt. Aztán egyszer csak azt kiabálta »Allah a legnagyobb!«, és egy kis bőröndöt robbantott fel, amelyet maga mellett tartott. Aztán az emberek menekülni kezdtek. Ekkor elmentem a peronhoz, hogy figyelmeztessem a kollégáimat, hogy ki tudják üríteni a pályaudvart” – mondta egy vasúti dolgozó, Nicolas Van Herrewegen.

A közelben járőröző katonák meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült.

„Este fél kilenc körül robbanás történt Brüsszel központi pályaudvarán. A pályaudvaron tartózkodó katonák a robbanás után azonnal lelőtték a gyanúsítottat. Nem tudjuk, hogy életben van vagy meghalt, és a nyomozás is zajlik még. Az esetet terrorcselekményként kezeljük. Szerencsére nem voltak áldozatok a gyanúsítotton kívül” – így Eric Van Der Sypt szövetségi ügyész.

Az elkövető később belehalt sérüléseibe. A tűzszerészek ellenőrzött körülmények között felrobbantották azt az övet, amelyet a támadó viselt.

Charles Michel kormányfő szerda kilenc órára rendkívüli ülésre összehívta Belgium biztonsági tanácsát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!