2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Megerősített biztonsági intézkedések a drogbáró elfogása miatt

Megerősítették a mexikói hatóságok a biztonsági intézkedéseket az ország északi részén, mert attól tartanak, hogy felerősödhet az erőszak az egyik legkeresettebb drogbáró letartóztatása után. A Zetas drogkartell vezetőjét hétfőn fogták el mexikói tengerészgyalogosok. A férfi az egyik legkegyetlenebb bandavezérnek számít. A gyanú szerint elképesztő kínzási módszereket használt, és minimum több száz ember megölésére adhatott parancsot. A nyugalom megzavarására alkalmas felvételek következnek.

Holttestek tucatjai egy raktárépületben, rituálisan megcsonkított hullák, autópályák fölé kilógatott holttestek – ilyen és ehhez hasonló rémtettekre adhatott parancsot a Zetas mexikói drogkartell vezetője, akit a hét elején fogtak el mexikói tengerészgyalogosok az amerikai határ közelében.

Szakértők szerint Miguel Ángel Trevino Morales elképesztő kegyetlenséggel végeztette ki ellenlábasait. „Örömét lelte abban, hogy áldozatait hordókba dugták, benzint öntöttek rájuk, majd meggyújtották őket. Addig égtek, amíg csak hamu maradt belőlük” – mondta egy szakértő.


A jelenleg Mexikóvárosban fogva tartott Trevinót azzal gyanúsítják, hogy legalább 265 ember elrablására és megölésére adott utasítást. Emellett feltételezések szerint más súlyos bűncselekmények is a bandája számlájára írhatók, a kínzásoktól kezdve a prostitúcióra kényszerítésen át a szervkereskedelemig.

Bár a drogvezér letartóztatása fontos siker a szervezett bűnözés elleni harcban, megfigyelők attól tartanak, hogy az utódlásért hatalmi harc tör ki a kartellen belül. „Két lehetőség van. Az egyik, hogy sikerül fontos információkhoz jutni a kihallgatások során, és így a kormánynak több eszköze lesz a Zetas meggyengítésére. Ha viszont nem kapnak releváns információkat, akkor a szervezet élére előbb-utóbb új vezér kerül, az egyik utódjelölt pedig éppen Trevino bátyja, Omar” – hangsúlyozta egy másik szakértő.

A 2007 óta tartó mexikói drogháborúban az elmúlt hat évben csaknem hetvenezren haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!