2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Megdöbbentő részletek derültek ki a gyermekeit fogva tartó házaspárról

Hír TV

2018. január 19., péntek 08:14, frissítve: péntek 08:59

Ártatlannak tartja magát a 13 gyerekét fogva tartó és folyamatosan kínzó amerikai házaspár. A vád szerint a vallási fanatikus szülők ágyhoz láncolták, verték és éheztették a 2 és 29 év közötti gyerekeiket. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, életük végéig börtönben maradhatnak.

A rendőrség alaposan átkutatta azt a kaliforniai házat, amelyben a vád szerint 13 gyermekét tartotta fogva és kínozta rendszeresen egy vallási fanatikus házaspár.

„Ügyészként azt kell mondanom, hogy vannak olyan ügyek, amik velünk maradnak, kísértenek minket, és a szakmánk során néha szembesülnünk kell az emberi gonoszsággal, és most ez a helyzet” – jelentette ki Mike Hestrin ügyész.

A szörnyűségekre úgy derült fény, hogy a házaspár egyik tizenéves lánya megszökött a szülei elől, és rájuk hívta a rendőröket. A kiérkező egyenruhások ágyhoz láncolt, súlyosan alultáplált gyerekeket találtak a család otthonában. A 2 és 29 év közötti fiatalok közül még a felnőttek is gyereknek néztek ki az éheztetés és a mozgáshiány miatt. Mint kiderült, gyakran előfordult, hogy a szüleik akkor sem oldozták el őket, amikor vécére kellett volna menniük. A gyerekeket folyamatosan durva büntetésekkel sújtották, amik hetekig vagy akár hónapokig is tartottak, és idővel egyre kegyetlenebbé váltak.

„A büntetések sorában gyakori volt a verés és még a fojtogatás is. Az egyik kiváltó ok az volt, ha kiderült, hogy a gyerekek csukló felett is megmosták a kezüket, ekkor azzal vádolták meg őket, hogy játszottak a vízzel, ezért láncra verték őket. Egyik áldozatot sem látta orvos több mint négy éve. Egyikük sem volt soha fogorvosnál. A gyerekek nagyon keveset kaptak enni. Nem voltak játékaik, bár sok játékot találtunk a házban, az eredeti csomagolásukban, amiket sosem bontottak ki. Otthon tanították őket, de az élethez szükséges legalapvetőbb tudásnak sincsenek a birtokában. Sokuk azt sem tudta, mi az a rendőr” – sorolta az ügyész.

A családi szektát úgy rejtették el a figyelő tekintetek elől, hogy az otthonukat magániskolaként jegyeztették be.

A mélyen vallásos apa éveken át olyan fotókat töltött fel a Facebook-oldalára, amik egy boldog család képét mutatják. David Turpin és felesége, Louise Turpin még most is úgy gondolják, hogy nem csináltak semmi rosszat a gyerekeikkel.

„Szeretnénk közölni, hogy ügyfeleimnek jár az ártatlanság vélelme, ahogy mindenki másnak is. Az ügyet a bíróságon fogják tárgyalni, nem pedig a sajtóban” – közölte David Macher kirendelt védőügyvéd.

Ha bűnösnek találják őket, életük végéig börtönben maradhatnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!