2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Még több mint 100 túlélő lehet a romok alatt

2016. február 8., hétfő 12:35, frissítve: hétfő 12:57

Eddig negyven holttestet találtak meg a tajvani földrengés után, az áldozatok közül legkevesebb 10-en gyermekek. A mentési munkák nem álltak le, több mint 100 túlélő lehet a romok alatt.

Több mint húsz órát töltött a romok alatt, mégis túlélte: sikerült élve kimenteni egy összeomlott emeletes ház romjai alól egy 14 éves lányt. A fiatalra az épület hatodik emeletén, egy ágy alatt találtak rá a mentőalakulatok. „Az összeomló épület szétzúzta a lábát, de még mindig tudja mozgatni” – mondta az egyik mentő.

Szintén sikerült élve felszínre hozni egy negyven év körüli férfit, aki több mint két napon át volt elzárva a külvilágtól. A férfi testét egy daru segítségével szabadították ki.

A szombat hajnalban történt, 6,4-es erősségű földrengés több mint 40 áldozattal járt – a legtöbben egy 17 emeletes lakóházban haltak meg, amely az oldalára dőlt. Becslések szerint még mindig több mint 100-an lehetnek a romok alatt, őket mintegy 600 fős mentőalakulat keresi éjjel-nappal.

A kelet-ázsiai országban rendszeresek a földrengések, nagy részük azonban csak kisebb károsodásokat okoz. Az elmúlt száz év legnagyobb, 7,3-es erősségű földrengése 1999-ben volt, akkor kétezren veszítették életüket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!