2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

May nem segít a veszélyes toronyházak átépítésében

2017. június 29., csütörtök 07:36, frissítve: csütörtök 08:52

Nem segít a brit kormány az önkormányzatoknak a veszélyessé vált házak átépítésében. A német püspöki konferencia elítéli Angela Merkel bejelentését az egyneműek házasságának engedélyezéséről. Ausztráliában már az ázsiaiak vannak többen.

Fontmilliókba kerülhet a londoni toronyházbotrány a helyi önkormányzatoknak, miután a brit kormány nem vállal garanciát a költségtérítésre – írja az Independent. A brit lap azt írja: a problémás szigetelésű toronyházak újrafedéséhez szükséges pénzt a kerületi önkormányzatoknak más projektektől kell elvonniuk. A biztonsági teszteken eddig 32 brit kerületben 95 toronyház bukott meg, és még több száz épületet kell átvizsgálni. A brit önkormányzatok kifogásolják, hogy London több pénzt költ a támogatásért cserébe az északír unionistákra és a királynő juttatásainak emelésére, mint a britek biztonságára.


Összeegyeztethetetlen a keresztény tanítással az azonos neműek házassága – áll a német püspöki konferencia állásfoglalásában. A Spiegel című német napilap arról számol be, hogy a német püspökök testületének elnöke határozottan szemben áll a német kancellár véleményével. Angela Merkel a keresztényszociális–kereszténydemokrata unió közös állásfoglalását ismertette, amely szerint a jobbközép koalíció támogatja az egyneműek házasságának engedélyezését. Reinhard Marx érsek szerint azonban ez a vélemény az élet továbbadásának alapvető lehetőségét akadályozza meg. 

Egyre inkább ázsiai többségű lesz Ausztrália – olvasható a BBC-n. A brit közszolgálati csatorna cikkéből kiderült, hogy bár az ausztrál lakosság nagy részben mindig a bevándorlókon alapult, etnikai megoszlásuk az utóbbi 15 évben megváltozott, és mára az Ázsiában születettek kerültek többségbe. A legfrissebb népszámlálás egyéb adatai közé tartozik, hogy a vallási megoszlás alapján a vallástalanok aránya a legmagasabb, valamint hogy az őslakosok száma emelkedik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!