2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

Markus Söder a Szputnyik V mielőbbi jóváhagyását sürgeti az EU-ban

  • Markus Söder a Szputnyik V mielőbbi jóváhagyását sürgeti az EU-ban

Markus Söder Bajorország miniszterelnöke hétfőn, a német tartományi választások után tartott sajtótájékoztatón kijelentette: az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) fel kell gyorsítania az oltóanyagok engedélyezési eljárását, ami a Szuptnyik V orosz vakcina jóváhagyására is vonatkozik.

– A legelső lépés az oltások felgyorsítása! Az oltás nem sikertörténet Európa számára. Kínával és Oroszországgal mielőbb meg kell kezdeni a tárgyalásokat, és bevizsgáltatni ezeket az oltásokat

– számolt be a CSU pártelnökének szavairól az Origó.

A politikus azután szólította cselekvésre az EMA-t, hogy az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) bejelentette:

Oroszország olasz, spanyol, francia és német cégekkel állapodott meg a koronavírus ellen kifejlesztett Szputnyik V gyártásáról, és kész megkezdeni a szállítást azokba az uniós országokba, amelyek nemzeti hatáskörben engedélyezik e vakcina alkalmazását.

Az uniós tagállamok közül eddig Magyarország és Szlovákia vásárolt az oltóanyagból, továbbá Csehország is kifejezte beszerzési szándékát. Az elmúlt hónapban számos további uniós tagállam is jelezte, hogy szívesen oltanának a Szputnyik V vakcinával, ha az Európai Gyógyszerügynökség megadja rá az engedélyt.

Az EMA március elején kezdte meg az orosz oltóanyag felülvizsgálatát, hogy orvosolni tudják az Európai Unió vakcinakészlet-hiányát. A vakcina felnőtteken elvégzett laboratóriumi és klinikai vizsgálati eredményeinek alapján az EMA felméri, hogy az eddig ötvenegy országban engedélyezett Szputnyik V-vakcina megfelel-e az EU hatékonysági, biztonsági és minőségi szabványainak.

Magyar Nemzet, HírTV,

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!