2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Maradt a papírforma az előválasztásokon

2016. április 27., szerda 10:29, frissítve: szerda 15:49

Nem borult a papírforma az újabb előválasztásokon az Egyesült Államokban. A republikánusoknál Donald Trump mind az 5 voksoló államot behúzta, közülük hármat 60 százalék fölötti eredménnyel, míg a Demokrata Párt várható elnökjelöltje, Hillary Clinton négy államban aratott biztos győzelmet.

Egyre messzebb kerül Washingtontól Ted Cruz texasi szenátor. A kubai származású politikust ugyanis 5 államból négyben még John Kasich is megverte. Ennek ellenére magabiztosan nyilatkozott. „Mindenkinek elege van az olyan politikusokból, akik elárulnak minket, akik csak ígérgetnek, de nem tesznek semmit. Donald hazudik nekünk. Azt mondja, hogy tud másmilyen lenni, mint amilyen ma. Hát, hadd mondjam meg önöknek, hogy én mi vagyok: ugyanaz az ember vagyok, aki tegnap voltam és aki holnap leszek elnökként” – mondta a republikánus elnökjelölt-aspiráns. Erre azonban a keddi eredmények alapján sok esélye nincsen, az északkeleti államokban 5-ből 5-öt Trump húzott be. „Cruz és Kasich teljesen esélytelen a győzelemre. Csak úgy vannak. Aztán megkötötték azt a megállapodást, amely a visszájára fordult, amit jó volt nézni. De egyáltalán nincs esélyük a győzelemre. Úgyhogy azt hiszem, hogy nagyon hamar győztest látunk majd, és várom már, hogy Indiana államba menjünk” – fogalmazott Donald Trump.

A demokratáknál sem történt meglepetés: Hillary Clinton ötből négy államot nyert meg. „Én megtapsolom Sanders szenátort és az őt támogató milliókat, hogy arra sarkallnak minket, töröljük ki az elszámolatlan pénzeket a politikánkból, és nagyobb hangsúlyt helyezzünk az egyenlőtlenségek kiküszöbölésére. Tudom, hogy együtt mindezt meg is csináljuk, mert támogassák önök Sanders szenátort vagy engem, sokkal több minden köt össze minket, mint ami megoszt” – nyilatkozta a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

Bernie Sanders azonban nem adja fel, a vermonti szenátor az alacsony részvétellel magyarázta vereségét. „Ha a demokrata párt megnézi, hogy melyik jelöltnek van esélye, hogy megverje Donald Trumpot vagy bármely más republikánus jelöltet, akkor amit látunk, az az, hogy a nemzeti felmérések alapján 15-20 ponttal Donald Trump előtt vagyok, többel, mint Clinton asszony” – hangsúlyozta a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

Sanders elnökjelöltségére már csak matematikai esély van. A következő előválasztás jövő kedden lesz Indiana államban, de itt még nem dőlhet el a verseny.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!