2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Már Ukrajnán túl is mozgósítják a férfiakat

A 25-60 év közötti, külföldön tartózkodó ukrán férfiaknak jövőre jelentkezniük kell az Ukrán Fegyveres Erők toborzóközpontjainál, ellenkező esetben szankciókat alkalmaznak velük szemben - figyelmeztetett Rusztem Umerov védelmi miniszter csütörtökön, nyugati újságíróknak nyilatkozva.

  • Már Ukrajnán túl is mozgósítják a férfiakat

"A Németországban élő, katonai szolgálatra alkalmas ukránoknak jövőre meg kell erősíteniük az ukrán hadsereget. Szankciókat fogunk alkalmazni azokkal szemben, akik nem tesznek eleget ennek a követelménynek" - mondta a tárcavezető a német Welt televíziónak és a Bild lapnak, illetve a Politico brüsszeli kiadványnak adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett.

Umerov úgy fogalmazott, hogy

"MEGHÍVÁST" KÜLDENEK A KÜLFÖLDÖN TARTÓZKODÓ UKRÁN HADKÖTELESEKNEK, RÉSZLETEKBE AZONBAN NEM BOCSÁTKOZOTT, ÉS AZT SEM ÁRULTA EL, MILYEN SZANKCIÓKKAL AKARJÁK SÚJTANI AZOKAT, AKIK NEM TESZNEK ELEGET ENNEK A "MEGHÍVÁSNAK".

A Welt internetes oldalán emlékeztet arra, hogy az ukrán hadsereg további 450-500 ezer katonát akar mozgósítani az orosz invázió visszaverésére.

Ennek a lépésnek a pénzügyi és politikai feltételei azonban még nem tisztázottak, Volodimir Zelenszkij elnök pedig "érzékeny kérdésnek" nevezte a mozgósítást - írták.

KÉSŐBB ILARION PAVLJUK, A VÉDELMI MINISZTÉRIUM SAJTÓOSZTÁLYÁNAK VEZETŐJE AZ INTERFAX-UKRAJINA HÍRÜGYNÖKSÉGNEK CÁFOLTA, HOGY SZANKCIÓKAT KÍVÁNNAK BEVEZETNI.

Aláhúzta, hogy "nincs napirenden" semmiféle büntetőintézkedés, jogi vagy bármilyen nyomásgyakorlás azokra a hadköteles ukránokra nézve, akik a felhívás ellenére nem térnek vissza a hazájukba. Szavai szerint az Umerovval készített interjúban "a hangsúly eltolódott", mert csupán arról volt szó, hogy el kell juttatni a külföldön élő ukránokhoz, mennyire fontos a haza védelme.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Példaértékűnek nevezte a vörösiszap-katasztrófát követő összefogást és az érintett települések újjáépítését a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Kolontáron, az ipari katasztrófa bekövetkeztének 14. évfordulóján tartott megemlékezésen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!