2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Már több mint fél napja tüntetnek a politikusok

2016. június 23., csütörtök 13:10, frissítve: csütörtök 13:12

Már több mint fél napja tart a demokrata politikusok ülősztrájkja a washingtoni kongresszusban. A képviselők azt akarják elérni, hogy a republikánusok is megszavazzák a fegyvertartás szigorításáról szóló törvényt, amelyről a 49 halálos áldozatot követelő orlandói vérfürdő után sem sikerült megállapodni.

„Ha nincs törvény, nincs szünet!” – skandálják a demokrata politikusok, akik szándékosan akadályozzák a washingtoni kongresszus munkáját, miután ismét nem sikerült elfogadtatniuk a fegyvertartás szigorításáról szóló jogszabályt.

„Méltányoljuk, hogy a képviselőknek van ellenvéleményük és ezt hangoztatják is. De reméljük, hogy a munka úgy folytatódik tovább, hogy az megfeleljen az intézménynek kijáró méltóságnak és illemnek” – mondta a Republikánus Párt képviselőházi elnöke, Paul Ryan.

Rendet próbált tenni a republikánus házelnök, de kudarcot vallott: a demokrata tüntetők még mindig kitartanak, ülősztrájkká alakult tiltakozásuk már több mint fél napja tart.

„Felszólítjuk a képviselőház vezetését, hogy rendezze a józan észnek megfelelően a fegyvertartás ügyét. Hadd szavazzunk! Szavazzunk! Azért jöttünk ide, hogy tegyük a dolgunkat. Dolgozni jöttünk” – így John Lewis georgiai képviselő.

A hírek szerint már úton van egy hálózsák-, párna- és fánkszállítmány is a politikusoknak, hogy még hosszabb időre rendezkedhessenek be.

Bár a republikánusok kikapcsolták a kongresszus kameráit, a demokraták az interneten továbbra is élőben közvetítik a tiltakozó megmozdulást.

A demokraták a június 12-i, 49 halálos áldozatot követelő orlandói lövöldözés miatt szigorítanák a fegyvervásárlás feltételeit. A többi közt azt akarják elérni, hogy a terrorgyanúval megfigyeltek ne vehessenek fegyvert, és kibővítenék a vásárláshoz szükséges ellenőrzéseket is, különös tekintettel a mentális problémákkal kezeltek vizsgálatára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!