2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Már Szingapúrban is tombol a zikavírus

2016. augusztus 29., hétfő 13:32

Már 41-en fertőződtek meg zikavírussal Szingapúrban, a betegek nagy része külföldi építőmunkás. A sűrűn lakott délkelet-ázsiai városállam a régió egyik fő üzleti és közlekedési központja.

Szingapúrt is elérte a zikajárvány, ráadásul rövid idő alatt több tucat megbetegedést jelentettek.

„Szerintem ez elég aggasztó, mert hirtelen bukkant fel a semmiből, hirtelen van 41 esetünk a nulláról. Szerintem ez riasztó, és lépéseket kellene tenni, hogy rájöjjenek, hogy hogyan vagy miért tört itt ki a zikajárvány” – mondta egy helyi lakos.

A legtöbb fertőzött külföldi építőmunkás, az első helyi beteg pedig egy 47 éves nő volt. A zika elsősorban a terhes nőkre veszélyes, a fertőzés után megszülető gyermekeknél kóros kisfejűséget okoz.

„Félek, mert elég sokat hallottam arról, hogy milyen veszélyes a zikavírus, főleg a lányokra, nőkre, terhes nőkre. Úgyhogy félek, hogyha ez folytatódik, veszélybe kerülhetnek a rokonaim, akár az anyukám is, aki talán szeretne nekem szülni egy kistestvért” – mondta egy másik szingapúri lakos.

Szingapúrból nagyon könnyen továbbterjedhet a járvány, a zsúfolt városállam a régió hatalmas forgalmú üzleti és közlekedési központja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!