2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Külföld

Majdnem szülésig dolgoztatják a prostituáltakat Németországban

Németországot sokan Európa bordélyházaként emlegetik a liberális törvények miatt, de a kényszerprostitúció is itt az egyik legelterjedtebb. A kelet-európai, afrikai vagy balkáni nőket verik, éheztetik, minden nap dolgoztatják – még akkor is, ha terhesek vagy menstruálnak. Vannak olyan városok Németországban, ahol amatőr bábák végzik el naponta az abortuszt. – Mi vagyunk az az ország Európában, ahol a legelterjedtebb a prostitúció – mondta Wolfgang Fink, a baden-württembergi bűnügyi hivatal munkatársa.

  • Majdnem szülésig dolgoztatják a prostituáltakat Németországban

A stuttgarti Leonhardsviertel negyedben a nők pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújtanak. Élénk színű feliratokkal csalogatják az ügyfeleket a bordélyházakba. De van itt utcai prostituált és futtatók által bérelt lakás is. A prostitúció évtizedek óta része a stuttgarti utcaképnek.

"A prostitúció nem munka, hanem a nők elleni erőszak"

– mondja a német sajtónak Veronika Schürle szociális munkás, az Esther Ministries egyesület munkatársa, aki szerint Németországnak a skandináv modellt kellene követnie ebben a kérdésben. Svédországból származik az elképzelés, ahol a klienseket büntetik a szex vásárlásáért, a bordélyházakat pedig bezáratják. Magukat a prostituáltakat ugyanakkor nem büntetik meg, így ezekkel az intézkedésekkel jelentősen vissza tudták szorítani a keresletet.

A cél a kizsákmányolás és az emberkereskedelem visszaszorítása, és a német politikában is egyre hangosabban követelik az északi modellt.

A probléma ugyanis az, hogy a nők között rengeteg a kényszerprostituált. Schürle szerint a legális piros lámpás negyedtől mindössze egy utcányira a kényszerprostituáltak siralmas körülmények között dolgoznak. Sokan közülük Kelet-Európából származnak.

Egy nap szabadságot sem engedhetnek meg maguknak, még akkor sem, ha betegek vagy menstruálnak. Néhányan még a terhesség alatt is dolgoznak, egészen a nyolcadik hónapig, nem sokkal a szülés előtt, és az abortuszok mindennaposak

– mondja a szociális munkás. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán oldalán olvashatja, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!