2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Majd félmillió magyar sorsa a 24. órához érkezett + Videó

Megkongatták a felvidéki magyarság vészharangját Párkányban. Civil szervezetek a szombati, szlovákiai parlamenti választásokig harangszóval mozgósítanak az Ipolyságtól a Csallóközig. Az Egyesülés a Felvidéki Magyarságért szervezet aktivistái úgy látják, hogy a 460 ezer felvidéki magyar sorsa a 24. órához érkezett, amelyet jól mutat a népszámlálás eredménye is: tíz év alatt 62 ezerrel csökkent a számuk Dél-Szlovákiában.

Harangszóval hívják föl a felvidéki magyarok figyelmét, hogy mindenképp vegyenek részt szombaton a szlovákiai parlamenti választáson. A 300 éves harangot egy teherautó platójára helyezték fel, és végigjárja Dél-Szlovákia majd minden magyarlakta települését.

Fotó: MTI

– Rohamosan fogy a magyar nemzet a Felvidéken, beolvadunk, asszimilálódunk, és ez egy olyan tény, ami arra ösztökélt minket, felvidéki és anyaországi civil szerveződéseket, hogy hordjuk végig ezt a 300 éves harangot, ami itt az autó platóján látható – fogalmazott a Hír TV-nek Retkes János, az Egyesület a Felvidéki Magyarságért elnöke.

A szervezők kezdeményezésükkel a kirekesztő, kisebbségellenes politika elítélésére, az erőszakos asszimiláció veszélyeire, valamint magyarok és szlovákok közös jogainak védelmére szólítanak fel.


A felvidéki magyarság 24. órája ráirányítja a figyelmet a Felvidék egyetlen magyar pártjának, a Magyar Koalíció Pártjának 24-es számú listájára is.

– Az elmúlt év, hónapok eseményei kapcsán talán a felvidéki magyarság ráébredt arra, hogy szüksége van egy hiteles magyar érdekképviseletre, ami hitében, nemzeti öntudatában megerősíti, ami a jogaiért maradéktalanul és hitelesen kiáll – közölte Bíró Ágnes, az Magyar Koalíció Pártjának képviselője. A pártigazgató hozzátette: kampányukhoz sok civil és ifjúsági szervezet csatlakozott, amely azt mutatja, hogy a szlovákiai magyarok képesek összefogni, és saját kezükbe venni a sorsuk irányítását.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!