2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Magyarország visszakerült a Kádár-rendszerbe”

2016. október 19., szerda 08:11, frissítve: szerda 15:55

1956 nem Magyarország, hanem a szocializmus forradalma volt egy baloldali brit értelmezés szerint. Egy másik cikk szerint Magyarország mostanra visszakerült a Kádár-rendszerbe, újra nincs biztonságban az, aki a kormányt bírálná. Külföldi lapszemle.

A rendszerváltás idején Magyarország és Lengyelország példaértékű befektetési övezet volt a külföldieknek, és még az oligarchák sem tudták úgy összeharácsolni a vagyonunkat, mint más volt kommunista országban. Erről szól a Financial Times cikke, amely azzal foglalkozik, hogy a lengyelek egyre ellenségesebbek a külföldi befektetőkkel, amit korábban a magyar kormány is eljátszott, de mostanra londoni szakértők szerint a Orbán Viktorék is rájöttek, hogy rosszat tettek a magyarországi befektetések imázsának.

Magyarország, 1956, a szocializmus újjászületése alulról – ezzel a címmel jelentetett meg írást a Socialist Worker című brit lap. Felidézik, hogy a forradalmat ugyan eltiporták a szovjet tankok, a szocializmusban alapvető változások kezdődtek, és megjelent az a kádári rendszer, amely napjaink kínai és kubai rezsimjében is visszaköszön: némi gazdasági jólétért cserébe a politikai elit bebetonozza a hatalmát.

Senki sincs biztonságban Magyarországon, aki a kormányt kritizálja, szól a The Telegraph cikke. A lapnak a Népszabadság korábbi főszerkesztője nyilatkozott, és többször előkerül a kádári párhuzam. A magyar kormány és a módszerei egyre inkább a volt kommunista vezér és a hozzá kapcsolódó párt módszereihez hasonlítanak – írja a szerző.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!