2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország minden szabályt megszeg

2016. július 15., péntek 07:04, frissítve: péntek 09:05

A menekültek elleni rendőri erőszak és a migránsok kitoloncolása is téma a nemzetközi sajtóban. Egy belga elemzés pedig arra is emlékeztet, hogy Magyarországon közben munkaerőhiány van, amit pont a külföldről érkezők oldhatnának meg. Külföldi lapszemle következik.

Magyarország minden szabályt megszeg a menekültekkel kapcsolatban – kezdődik az al-Dzsazíra összefoglalója a Human Rights Watch-jelentésről. Kiemeli, hogy a magyar hatóságok sokszor egyszerűen csak jogilag nem létező kategóriák mögé bújnak, a határon lévő tranzitzónákról azt mondják, hogy ezek még nem számítanak Magyarország területének, pedig igen.

A magyarországi visszaélésekkel foglalkozik a US News Report is. Itt a fizikai erőszakot emelik ki, miután a Human Rights Watch arra is bizonyítékot talált, hogy csoportosan vertek meg migránsokat rendőrök, és a menekültek ellen előszeretettel vetnek be könnygázt is, mert az nem okoz maradandó sérülést.

Munkaerőhiány van Magyarországon, és már az is felmerült, hogy külföldről importálnak munkaerőt, miközben a határra szögesdrót kerítés épül, a kormány ontja magából az idegenellenes propagandát, és az emberek nagyobbik fele vevő is erre. Ez a lényege a New Europe összefoglalójának, amely hozzáteszi: a magyar cégek 25 százalékában van munkaerőhiány, miközben legalább félmillió magyar nyugat-európai országokban dolgozik – bevándorlóként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!