2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

„Magyarország büszke”

2017. március 29., szerda 07:32, frissítve: szerda 08:54

A magyar kormány büszke új menekülttáboraira a Financial Times cikke szerint. A svéd–magyar migránsvitáról cikkez Donald Trump fő propagandalapja. A magyar külügyminiszter-helyettessel készített interjút a Los Angeles Times.

A magyar kormány büszke az új menekülttáboraira a Financial Times cikke szerint. A szerző kiemeli: Orbán Viktor szerint a hajókonténerekbe terelt migránsok egyáltalán nincsenek bezárva, bármikor elmehetnek Szerbiába. A cikk ugyanakkor rámutat arra is, hogy a magyar kormány szigorú migrációs politikáját egyre kevesebben és egyre halkabban bírálják az uniós tagállamok közül.

A svéd–magyar migránsvitáról cikkez Donald Trump fő propagandalapja. A Breitbart azt írja, Magyarország nem volt hajlandó befogadni ötezer, Svédországból visszatoloncolt menedékkérőt, a skandináv ország pedig bíróságra vinné az ügyet. A lap emlékeztet: ez nem az első ilyen eset, tavaly szeptemberben az osztrák kormány ugyanígy járt Magyarországgal.

A magyar külügyminiszter-helyettessel készített interjút a Los Angeles Times. Szabó László szerint jól látszik, hogy az Orbán-kormány és Donald Trump hasonlóan gondolkodik számos kihívásról, míg Barack Obama sokszor szükségtelenül gyakorolt nyomást a magyar vezetésre. Szabó úgy véli, a menekültválság legfőbb oka, hogy Brüsszel teljesen alkalmatlan egy ilyen krízis megoldására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!