2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

„Magyarország a példa az elnyomásra”

Hír TV

2017. november 15., szerda 07:17, frissítve: szerda 08:49

Az illiberális demokráciákról ír a BBC. A magyar kormánnyal példálózva írja le a 21. század elnyomó rendszereit egy brit lap. A holokausztot emlegette a leghíresebb német divattervező migrációellenes kirohanásában.

Veszélyeztetik-e az illiberális demokráciák az EU értékeit? – teszi fel a kérdést a BBC portál. A szerző arról ír, hogy Magyarország és Lengyelország egyre jobban eltávolodott a liberális értékektől, és hogy emiatt egyesek szerint meg kellene fenyegetni ezt a két államot az uniós szavazati jog megvonásával. A cikk rámutat: ezzel az egyik gond, hogy a lengyelek és a magyarok is megvétóznák a másik megbüntetését. A másik probléma pedig az lehet, hogy ha az EU ilyen durván lép fel, az alapvetően uniópárti lakosság euroszkeptikussá válhat, és ez a kilépés felé taszíthatja az adott országot.

A magyar kormánnyal példálózva írja le a 21. század elnyomó rendszereit a Prospect című brit magazin szerzője. A cikk írója szerint megtévesztő, hogy Budapest modern európai főváros, ettől még a diktatúra egy formája uralkodik az országban. Úgy látja, minden csak kicsit más, mint egy igazi demokráciában: lehet szavazni, de nincs értelme, miután a Fidesz magára szabta a rendszert, és a voksok 44 százalékával a parlamenti helyek 66 százalékát szerezte meg; vagy például lehet ellenzéki újságírónak lenni, csak éppen kis közönségnek dolgozik az ember, mivel a kormány kezében van a sajtó nagy része.

A holokausztot emlegette a leghíresebb német divattervező migrációellenes kirohanásában – számol be az izraeli Háárec. Karl Lagerfeld élesen bírálta Berlin menekültpolitikáját, mondván: a németek évtizedekkel ezelőtt meggyilkoltak több millió zsidót, hogy most meg a legnagyobb ellenségeikből több milliót hozzanak a helyükre. Arról is beszélt Lagerfeld, hogy egy német ismerőse befogadott egy szíriai fiatalt, aki négy nap után állítólag azt mondta: a holokauszt a legnagyszerűbb német találmány.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!