2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„Magyarország, a demokratikus illúziók vége”

2017. május 15., hétfő 08:27, frissítve: hétfő 09:01

A civiltörvény azt jelenti, hogy Magyarország elindult a putyini diktatúra irányába – egy amerikai elemzés szerint. A várakozások alapján ennek a jelei pedig a jövő évi választásig csak még egyértelműbbek lesznek. Külföldi lapszemle.

„Magyarország, a demokratikus illúziók vége” – ezzel a címmel közölt cikket a New York-i jakobinus mozgalom lapja. A CEU elleni harcot és a civiltörvényt csak tünetnek nevezik és emlékeztetnek, hogy Magyarországon nagyjából a jobb- és baloldal is rehabilitálta a Horthy-rezsimet, ahogy a 90-es évek balkáni háborús bűnöseit is sorra rehabilitálják a horvátok és a szerbek. Magyarország mostanra oligarchakapitalizmus lett, a hatalom gyakorlóinak kiszolgáltatottak a gazdaság szereplői.

A magyar civiltörvény azt jelenti, hogy az ország elindult az orosz stílusú diktatúra irányába, aminek a következő választáson már érezhetők lesznek a jelei. Erről ír egy ohiói napilap tudósítója, aki nemrég járt Magyarországon és civilekkel találkozott. A cikk következtetése szerint a mostani generáció elődei, akik annak idején a kommunizmus ellen, a szabadságért harcoltak, most szégyellnék, ha látnák, mi folyik Magyarországon.

Már a 2018-as választási kampány része a sorosozás és civilezés az Euractivnak nyilatkozó szakértő szerint. A kormány legsebezhetőbb felülete a korrupció, de az ellenzék a korrupció témájára se tud kizárólagosan építeni, hiszen tudvalevőleg korrupt politikusok a baloldalon is szép számmal vannak. Az összegzés szerint az EU nem engedheti meg Magyarország kilépését, ezért biztosan nem zárják ki az országot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!