2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Magyarország a demokrácia gyarlóságának tanulmánya

2016. október 25., kedd 08:14, frissítve: kedd 08:15

Véleménycikkben ostorozza a magyar menekültellenességet egy ’56-os menekült brit unokája a The Guardianben. Olvassa el a Hír TV külföldi lapszemléjét!

Egy másik publicista szerint Magyarország egykor a remény szimbóluma volt, mostanra viszont a demokrácia gyarlóságának tanulmánya.

Véleménycikkben ostorozza a magyar menekültellenességet egy ’56-os menekült brit unokája a The Guardianben. A szerző emlékeztet: 60 évvel ezelőtt a „menekült” szó nem félelmet és ellenséges érzéseket váltott ki az emberekből; most viszont Orbán Viktor „méregnek” nevezi a menedékkérőket. A publicista szerint ideje lenne, hogy Magyarországnak eszébe jusson, Európa milyen együttérző volt vele a forradalom után.

Magyarország egykor a remény szimbóluma volt, mostanra viszont a demokrácia gyarlóságának tanulmánya –áll a kanadai The Globe and Mail véleménycikkében. A szerző szerint 1956-ban ez egész világ a magyarok bátorságát csodálta, és a rendszerváltás után azt várta mindenki, hogy a keleti blokk mintademokráciája lesz –ehhez képest most a kormány egyre tekintélyelvűbb, a Jobbik szélsőséges eszméi pedig kezdenek beszivárogni a politikai fősodorba.

Az Európa „elszovjetesítéséről” szóló részt emelte ki Orbán Viktor ünnepi beszédéből a Russia Today. Az orosz kormánypárti hírcsatorna beszámolója szerint közvetlenül azután tört ki verekedés Orbán hívei és az ellenzékiek között, hogy a miniszterelnök a menekültáradat megállításáról beszélt. A szerző kiemeli: ebben az ’56-os megemlékezésen részt vevő lengyel államfő is támogatja a magyar kormányt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!