2024. 09. 09. Hétfő Ádám napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett európai

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Magyarázkodik a Nemzetközi Olimpia Bizottság

Magyarázkodik a Nemzetközi Olimpia Bizottság a pénteki megnyitó miatt - erről írt a Magyar Nemzet. A lap szerint a szervezőbizottság azt bizonygatta, hogy nem állt szándékukban senkit sem megbántatni, a NOB rövid közleményben reagált.

  • Magyarázkodik a Nemzetközi Olimpia Bizottság

"Úgy képzeltük el az ünnepséget, hogy bemutassuk országunk értékeit és elveit (...) Csodálatos és látványos ceremóniát ígértünk (...) Az volt az ötletünk, hogy reflexiót váltsunk ki, a lehető legerősebb üzenetet"

Többek között így magyarázkodott a párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke, miután rengeteg bírálat érte a pénteki ceremóniát, többek között azt a jelenetet, amelyet az Utolsó vacsora ihletett.

A pénteki ünnepség miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is elnézést kellett kérnie: vasárnap esti közleményükben azt írták, tudomásul vették a szervezőbizottság magyarázatát: nem állt szándékukban, hogy tiszteletlenséget mutassanak bármely vallási csoporttal szemben. A NOB hozzátette,a szervezőbizottság azt is kifejezte, ha bárkit is megsértettek bizonyos jelenetekkel, az egyáltalán nem volt szándékos, és ezért bocsánatot kérnek.

De volt, aki nem értette a felháborodást.

Lukácsi Katalin, ellenzéki politikus a közösségi oldalán azt írta, örülni kellene, hogy egy keresztény jelenetet választottak a francia rendezők, ráadásul szerinte az, hogy ezt választották ki, Jézus győzelmét is jelenti.

Vásárhelyi Mária szociológus pedig arról értekezett ugyancsak közösségi oldalán, hogy az olimpiai megnyitó alatt európai polgárnak érezhette magát, a francia ünnepség pedig többek között a humanizmus, a sokszínűség, a tolerancia, és a szabadság eszméi köré fonódott.

A megnyitóünnepséggel megmutatkozott, hogyan gondolkodnak Franciaországban a vallásról, a kereszténységről és a sportról - erről Szabó László kommunikációs szakember beszélt a Sajtóklubban, aki egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is.

"Hát, most legalább ezt láttuk. És én is egyetértek veled Laci, hogy ez kontraproduktív lesz. Ez elő fog hozni egy csomó olyan ellenérzést, fellépést, akciót, ami talán vissza fogja terelni normális mederbe, nem tudom, hogy van-e még erre esély." - mondta.

Ez egy provokáció volt - így vélte a Nézőpont Intézet vezetője a Csörtében.

"A legtalálóbb leírás hogy egy Eurovíziós fesztivált láttunk, ami ugyanerről szól, a woke-kultúra jegyében provokálni a csendes többségét a társadalomnak, különös tekintettel a a konzervatív-keresztény értékrend szerint élőket." - fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

Közben újabb keresztényellenes botrány az olimpián: a Mandiner arról számolt be, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megtiltotta egy brazil versenyzőnek, hogy a szörfdeszkáját használja a párizsi olimpián. Ennek oka pedig az volt, hogy a sporteszközön Jézus Krisztus képe volt látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!