2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Magyar templomra dobtak gyújtóbombát Chilében

Hír TV

2018. január 13., szombat 16:23, frissítve: szombat 17:12

A santiagói Magyarországi Szent Erzsébet-plébánia mellett két másik templomot is támadás ért. Az elkövetők üzenetet is hagytak, egyikben azt írták, hogy a következő bombát Ferenc pápának címezik, aki hétfőn érkezik az országba. Azt is követelték, hogy a katolikus egyházfő látogatására költött pénzt inkább a szegények megsegítésére fordítsa az állam.

A Magyarországi Szent Erzsébet-plébánia annak a három templom az egyike, amelyeket gyújtóbombával támadtak meg ismeretlenek Chile fővárosában. Az elkövetők üzeneteket is hagytak, egyikben azt írták, hogy a következő bombát Ferenc pápának szánják, aki hétfőn érkezik az országba. Azt is követelték, hogy a katolikus egyházfő látogatására költött pénzt inkább a szegények segítésére fordítsa a chilei állam.

„A támadók többen voltak, pontos számot még nem tudunk, behatoltak az épületbe és egy egyelőre ismeretlen gyújtófolyadékot használtak. A tűz kisebb károkat okozott a templom kapuján” – nyilatkozta a rendőrparancsnok.

A támadók feltehetőleg felfegyverzett őslakos csoportokhoz tartoznak, akik a katolikus egyházat is okolják az elnyomásukért. Nem mindenki ellenzi a pápa érkezését. Iquique városában, a látogatás egyik állomásán nagy várakozás előzi meg az eseményt.

„Szerintem ez csodálatos, nagyszerű, hogy egy ilyen fontos személy jön el hozzánk, mint a katolikus egyház vezetője. Ez független a vallástól, hiszen a látogatás az ország hasznára válik” – fogalmazott egy chilei mérnök.

A chilei közvélemény nagy részét ugyanakkor a felmérések szerint hidegen hagyja a pápai vizit. A lakosság mindössze 36 százaléka tervezi, hogy figyelemmel kíséri majd a látogatást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!