2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Magukra hagyták a migránsokat a csempészek, többen meghaltak

2017. július 23., vasárnap 15:23, frissítve: vasárnap 19:22

Nyolc halottat és 28 sérültet találtak egy lezárt pótkocsiban Texasban. Húsz ember állapota válságos. Embercsempészek zsúfolhatták a migránsokat a vontatóba, majd később magukra hagyták őket a mexikói határ közelében.

„Tetthely, tilos a belépés” – feliratú sárga kordon jelzi a texasi San Antonióban, hogy bűncselekmény történt. Az egyik helyi hipermarket mögött egy 18 kerekű kamion parkolt, a teherautóban nyolc holttestet találtak a rendőrök.

„Az éjjel hívást kaptunk az egyik Walmart-dolgozótól, hogy egy kamiont hagytak a parkolóban. Valaki odament hozzá a kamionból és vizet kért. Ő kivitte a vizet és hívta a rendőrséget. Megérkeztünk a helyszínre, és nyolc holttestet találtunk a csomagtérben. Több más ember is tartózkodott ott, erről majd Hood parancsnok fog beszélni, őket kórházba szállították. Az áruház kamerájának felvételeit ellenőriztük, abból kiderül, hogy több gépjármű is érkezett, hogy felvegye azokat, akik a kamionban voltak és túlélték az utat. Embercsempész bűncselekmény ügyében nyomozunk ma este. A belbiztonsági minisztériummal együtt dolgozunk az ügyön” – közölte William McManus rendőrfőnök.

A kamion vezetőjét a rendőrség letartóztatta. Ő és egy másik férfi éppen menekülni próbált, amikor az egyenruhások a helyszínre értek.

„Amikor megérkeztünk 12.26-kor, a rendőrök már a helyszínen voltak. Elkezdtük kiszabadítani a pácienseket a kamion csomagteréből. A légkondicionáló nem működött, úgyhogy mindenkit ki kellett menteni. Ebben az időben nyolc holttestet találtunk. Még úgy húsz nagyon rossz állapotban vagy kritikus állapotban lévő pácienst is találtunk, akiket kórházba vittünk” – mondta el Charles Hood tűzoltó parancsnok.

A vizsgálat elsődleges adatai szerint nem lehet megállapítani, hány embert szállíthattak a csempészek. San Antonio néhány órányira fekszik a mexikói határtól, a térségben ilyenkor meleg, aszályos az időjárás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!