2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

„Lőtt és lőtt, és közben azt kiabálta, hogy Allah a legnagyobb”

2015. november 27., péntek 10:16, frissítve: szombat 08:37

Visszatérne a párizsi színpadra a zenekar, amelyiknek koncertjén kitört a november 13-i vérengzés. Több társukat is meggyilkolták, de ők zenélni akarnak. Az énekes azt mondta: az elsők akarnak lenni, akik a Bataclanban játszanak.

Az Eagles of Death Metal nevű amerikai zenekar játszott a Bataclan színpadán November 13-án Párizsban. Az ezt követő terrortámadásban 89 ember vesztette életét. „Látom a lövöldözést. Látom. Látom, ahogy repkednek a töltények. A fények villódznak. Aztán meg kellett hozni azt a döntést, hogy vagy átszaladok a színpadon, vagy csak bemegyek az öltözőbe, és a legjobban reménykedem” – mondta Matt McJunkins basszusgitáros.

A zenekar és turnéstábjuk először beszélt a terrortámadás óta arról, hogy mi történt. „Az emberek elkezdtek a földre esni. Sérülések, halál. Aztán futni is kezdtek. Nem volt hova menni, ezért gyakorlatilag belém rohantak, felém, a pultom mögé ugrottak. Én még mindig álltam. Láttam a fegyverest, rám nézett. Felém lőtt, de elvétette, és a pultomat találta el. A gombok mindenfelé repültek. Ekkora buktam le a földre. Mindenki zavart volt. Azt hiszem, hogy azt gondolta, lövést kaptam, mert olyan gyorsan estem össze, és körülöttem mindenki sérült volt. Vér volt mindenfelé. Ő ott maradt, és folytatta a mészárlást, lőtt és lőtt, és közben azt kiabálta, hogy Allah a legnagyobb” – mondta Shawn London hangmérnök.

Az énekes, Jesse Hughes azt mondta: történtek ellenére a lehető leghamarabb vissza szeretne térni a Bataclanba, hogy zenélhessen.

„Bűntudatot éreztem amiatt, ahogy Mattet a színpadon hagytam, és talán Davey-t is, nem akartam, hogy bármi is történjen velük, és nagy szükségem volt arra a tudatra, hogy lejutottak. Nem láttam, mi történt, amikor lejutottunk. Alig várom, hogy játszhassak. Vissza akarok térni. Az első zenekar akarok lenni, aki a Bataclanban játszik, amikor az majd újranyit. Mert én ott voltam akkor, amikor elcsendesült. A barátaink odamentek, hogy rock and rollt hallgassanak, és meghaltak. Én vissza fogok menni és élni fogok” – mondta Jesse Hughes énekes.

A zenekar párizsi koncertjén az 1500 főt befogadó rendezvényközpontban telt ház volt a terrortámadás idején. A zenekar emléktárgyárusát és lemezkiadó három munkatársát is meggyilkolták a merényletben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!