2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Pusztító: a Lionrock is szedi áldozatait

,

2016. augusztus 31., szerda 08:30, frissítve: szerda 21:14

Japánban tizenegy ember halt meg a tomboló viharban, közülük kilencen egy idősotthonban. Az Oroszlánsziklának nevezett tájfun miatt fák dőltek ki, és áradások voltak. A japán hatóságok ezer embert telepítettek ki.

A Hokkaidó szigetén lévő idősotthont teljesen körülvette a többméteres víz, az emeleti ablakokat is faágak torlaszolják el. Csak itt kilenc ember halt meg, nem tudtak kimenekülni. A környékbeli utakat, hidakat is elöntötte a víz, ezért menteni csak a levegőből lehet. A Lionrock tájfun helyi idő szerint csütörtök reggel csapott le Japán északi részére.

„Sokat idegeskedtem a repülés miatt, hogy elindul-e a gépem, és mi lesz, ha viharba kerülünk. Remélem, nem lesz gond” – mondta egy japán turista a tokiói reptéren. A rossz idő miatt több száz repülőjáratot töröltek, de a tokiói nemzetközi reptéren nem volt különösebb fennakadás. „Nagyon ideges voltam, hogy Tokiót is eléri a tájfun, de ez szerencsére elmaradt. Ettől függetlenül nem tudom, hogy fogok tudni elutazni, sok járatot töröltek” – mondta egy nő.

A tájfunszezon hagyományosan októberig tart Japánban. Idén eddig hat vihar érte el a szigetországot, ezek közül a Lionrock okozta a legnagyobb károkat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!