2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Táncdalfesztivál '66 - A Nagy Generáció születése

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép a Földközi-tenger keleti medencéjében

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép a Földközi-tenger keleti medencéjében gyakorlatozás közben - közölték az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon illetékesei szombaton.

  • Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép a Földközi-tenger keleti medencéjében

Az amerikai hadsereg térségért is felelős európai parancsnokságának bejelentése szerint "baleset történt, amelynek következtében a gép lezuhant".

A katonai jármű kizárólag gyakorlat miatt volt a levegőben, "ellenséges cselekményre utaló jelek nincsenek" - tudatták.

A szerencsétlenül járt gép típusával, az incidens pontos helyével és idejével kapcsolatban, valamint a gép személyzetének sorsáról nem közöltek részleteket.

Az Izrael elleni október 7-i nagyszabású Hamász támadás nyomán az Egyesült Államok fokozta katonai jelenlétét a térségben, többi között ott tartózkodik két repülőgép-hordozó és kísérő hadihajói, valamint a Közel-Keleten állomásozó amerikai tengerészgyalogságot is készenlétbe helyezték.

Szombat hajnalban újabb dróntámadást intéztek az amerikai hadsereg által használt egyik létesítmény ellen Szíria északkeleti részén. Az egyik pilóta nélküli katonai eszközt lelőtték, a másik az amerikai légitámaszpont területén ért földet, de nem robbant fel, így sérülést sem okozott - közölték a védelmi erők.

Október 17. óta ez volt a 48. támadás Szíriában és Irakban szolgáló amerikai egységek ellen. A Pentagon csütörtöki közlése szerint eddig 56 amerikai katona szenvedett kisebb sérüléseket, de ellátásuk után mindegyikük visszatért a szolgálatba.

Szintén szombaton telefonon egyeztetett Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Yoav Gallant izraeli védelmi miniszterrel, akinek megerősítette az Egyesült Államok álláspontját, miszerint Izraelnek joga van az önvédelemhez, ugyanakkor felhívta a Gázai-övezetben való civilek védelmének fontosságára, és hangsúlyozta, hogy nem szabad megengedni a harcok túlterjedését a Gázai övezeten, és meg kell előzni a regionális eszkalációt a Közel-Keleten.

Borítókép: Fokozott amerikai jelenlét a Közel-Keleten, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!