2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Lezuhant a Chapecoense focicsapatot szállító repülő

2016. november 29., kedd 07:00, frissítve: kedd 17:02

Brazíliában háromnapos nemzeti gyászt hirdettek egy légi szerencsétlenség miatt. A repülő a szomszédos Kolumbiában zuhant le, de a gépen utazott az egyik első osztályú brazil futballcsapat. Hetvenöten haltak meg, köztük több focista is. A sportvilág gyászol.

Nyolcvanegy emberrel a fedélzetén zuhant le a gép. Brazíliából indult, Bolíviát érintve Medellínbe tartott. A repülőn ült a brazil első osztályú Chapocoense egyesület teljes labdarúgócsapata. A focisták a kolumbiai Copa Sudamericana döntőjére utaztak a városba.

„Meg tudom erősíteni a sajnálatos esetet. A csapatot szállító repülő szenvedett balesetet. Összeszedtük a szükséges csapatokat Medellínből, tűzoltókat, mentősöket. A legfontosabb az, hogy vannak túlélők is, az ő életüket kell megmenteni. Úgyhogy itt vagyunk, és segítünk nekik ebben a nagyon szomorú és nehéz helyzetben. Együtt érzünk a családjukkal, barátaikkal és országaikkal is. Szomorú és sajnálatos” – fogalmazott Federico Gutiérrez, Medellín polgármestere.

Ellentmondóak az információk a gép lezuhanásának okáról. A kolumbiai légügyi hatóság közlése szerint a járat helyi idő szerint 22 órakor vészjelzéseket adott le. Szakértők szerint az üzemanyag fogyhatott ki.

„Ha arról van szó, hogy elfogy az üzemanyag a repülőgépen, akkor a hajtóművek leállnak; elviekben nem egyszerre, kisebb különbséggel állnak le. Hogyha utazómagasságban van a repülőgép, akkor még vezethető. Az, hogy túlélőket találtak, azt mutathatja, hogy a repülőgép vezethető volt, ezt úgy hívják szaknyelven, hogy kontrolláltan csapódtak a földbe, tehát a pilóta végig vezette a repülőt” – mondta az eset kapcsán a HírTV-nek Pető György légügyi szakértő.

A balesetet a focicsapat három játékosa – két kapus és egy védő – is túlélte. Életben maradt egy utaskísérő, egy riporter és egy pszichológus is. A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség a baleset miatt minden mérkőzését felfüggesztette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!