2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

„Lengyelország és Magyarország veszélyezteti az EU-t”

2017. szeptember 8., péntek 07:04, frissítve: péntek 08:04

Lengyelország és Magyarország nagyobb veszélyt jelenthet az EU-ra, mint a brexit egy ír napilap szerint. Példát vehetne a magyar adó- és bevándorlási politikáról az Egyesült Államok írja a Fox News portál. Nem lehet majd újraalapítani a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot, ha a román állam bezárja, derül ki egy lapinterjúból.

Lengyelország és Magyarország nagyobb veszélyt jelenthet az EU-ra, mint a brexit – a The Irish Times szerint. A cikk egy külpolitikai tanácsadó szervezet publikációját idézi, ebben az áll, hogy a lengyel és magyar visszásságok azért árthatnak többet, mint a brit kilépés, mert az unió jogi alapjait ássák alá. Az írás szerzői úgy látják, itt az ideje, hogy a tagállamok is fellépjenek Budapest és Varsó ellen, mert a magyar és a lengyel kormány csak ebből érti majd, hogy baj van; az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet láthatóan semmibe veszik.

Példát vehetne a magyar adó- és bevándorlási politikáról az Egyesült Államok – írja a Fox News véleménycikkének szerzője. A publicista rámutat: az Orbán-kormány 19-ről 9 százalékra csökkentette a vállalati adót, miközben az USA-ban a legmagasabb adókulcs 39 százalékos, és még az államadósság is rohamosan csökken Magyarországon. A bevándorlásról szólva pedig a szerző kiemeli: 400 ezer migráns vonult át az országon, de egy sem maradt, mert Nyugat-Európával ellentétben a magyar vezetés szándékosan nem csalogatja ide a bevándorlókat jóléti segélyrendszerrel.

Nem lehet majd újraalapítani a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot, ha a román állam bezárja – áll a Krónika.ro interjújában, amelyet az iskoláért rendezett tüntetés egyik szónokával készítettek. Holló László egyetemi tanár, a Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatója úgy fogalmazott: „Nem látom azt, hogy 2018-ban barátságosabb környezet ígérkezik Marosvásárhelyen egy magyar iskola alapítására, mint 2004–2005-ben volt.” Hozzátette: Romániában olyan mértékű a jogbizonytalanság, hogy mindentől félni kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!