2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Lemondott az amerikai ENSZ-nagykövet

Távozik posztjáról az amerikai ENSZ-nagykövet. Nikki Haley távozását elfogadta az amerikai elnök. Ő volt Donald Trump kabinetjének legelső tagja, 2017 óta töltötte be posztját az Egyesült Nemzetek Szervezeténél, igaz az amerikai elnök kritikusának számít. Döntését azzal indokolta, hogy országát a lehető legerősebb embernek kell képviselnie a világszervezetben.

  • Lemondott az amerikai ENSZ-nagykövet

Még a washingtoni politikai élet szereplőit is meglepte, hogy 2 év után, az év végével távozik Nikki Haley, amerikai ENSZ-nagykövet. Döntését az amerikai elnök elfogadta, Donald Trump fantasztikus személynek nevezte Haley-t, aki hihetetlen munkát végzett, akivel sok problémát oldottak meg, közte az észak-koreai nukleáris válságot.

„Az ENSZ-ben dolgozott velünk a kezdetek óta, nekünk dolgozott a kampányban, hosszú időn keresztül, nagyon intenzív időszak volt. Azt mondta nekem, talán 6 hónappal ezelőtt, hogy az év végén, egy 2 éves ciklus végén, egy kis szabadságra szeretne menni. Már Dél-Karolina kormányzójaként is nagyon sikeres volt” – mondta Trump.

Haley megköszönte azt a lehetőséget, amelyet pozíciójában tehetett az országért.

„Nincs személyes oka, hanem nagyon fontos a kormányzati képviselőknek, hogy tudják, mikor kell félreállniuk. Mindent beleadtam ezalatt a 8 év alatt, de úgy érzem, hogy néha jó, ha rotációs jelleggel jönnek mások, és ugyanazt az energiát tudják beletenni. Sokan sokféle indokot mondanak, hogy miért távozom, de az az igazság, hogy szeretném lehetővé tenni, a kormány a legerősebb emberrel rendelkezzen ehhez a küzdelemhez” – mondta.

Haley indiai bevándorlók gyereke 2017 januárjában lett az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. Bár hivatalosan távozásának nincs különösebb oka, tény, hogy egy, a kormányzati működést vizsgáló civil szervezet szerint Haley ENSZ-nagykövetként több tízezer dollár értékű utazásokat fogadott el privát repülőgépeken. A csoport tegnap a külügyminisztériumot is arra kérte, vizsgálja ki az utazásokat, mert szerintük azok nincsenek összhangban a kormányzati szereplőkre vonatkozó szabályozással. Haley vitatja, hogy etikai vétséget követett volna el a repülőutak elfogadásával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!