2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Lemondott a Fehér Ház szóvivője

2017. július 22., szombat 11:33

Lemondott Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője. A szóvivő lemondásának hátterében az állhat, hogy Donald Trump a Wall Street egyik pénzügyi szakemberét, Anthony Scaramuccit nevezte ki kommunikációs igazgatónak.

Sean Spicerre az egyik leghálátlanabb feladat hárult. Az elnök szabályos háborút vívott a nagy konglomerátumok uralta fősodratú médiával, és Spicer ennek a háborúnak az első lövészárkában harcolt.

„Szerintem az elnököt, mint ahogy engem és sokakat másokat is, nagyon bosszantja az, hogy nyilvánvalóan hamis tudósításokat láthatunk, és olyan hírmagyarázatokat olvashatunk, amelyek nem igazak, amelyek hamisak” – jelentette ki Spicer egy korábbi sajtótájékoztatón a CNN korábbi munkatársának. Az ütésváltások legtöbbje Trump stábjának állítólagos orosz kapcsolataira vonatkozott, a botrányokból és leleplezésekből az elnöknek és a CNN-nek is kijutott.

Sean Spicer munkáját Sarah Huckabee Sanders veszi át, aki már meg is tartotta első fehér házi sajtótájékoztatóját.

„Szeretném felolvasni az elnök közleményét Sean Spicer lemondása kapcsán. »Hálás vagyok Seannak a  kormányom és az amerikai nép érdekében folytatott munkájáért.« Az elnök egyúttal Anthony Scaramuccit nevezte ki kommunikációs igazgatójának” – mondta Sanders.

Anthony Scaramucci az elnök személyes barátja, egyben a republikánus egyik nagy adományozója, akinek nem mellesleg a demokraták között is számos befolyásos barátja akad. Fehér házi körökben az ő érdemének tartják azt, hogy június végén a CNN hírtelevíziónak vissza kellett vonnia az egyik anyagát, amely az elnök és Oroszország vélt kapcsolatairól szólt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!