2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Lelőttek egy kormányellenes tüntetőt

,

2017. június 25., vasárnap 15:12, frissítve: vasárnap 16:02

Lelőttek egy tüntetőt a katonák Venezuela fővárosában az egyik kormányellenes tüntetésen. A demonstrálók egy katonai bázist rohamoztak meg, kövekkel dobálták az őröket, akik visszalőttek. A caracasi bázist nem sikerült elfoglalni. A hónapok óta tartó kormányellenes tüntetéssorozatban eddig 75-en haltak meg.

Tüntetők rohamoztak meg egy katonai bázist Caracasban. A megmozdulás békésen kezdődött, de gyorsan zavargásokká fajult. Az ellenzék országszerte a katonai létesítmények környékén demonstrált, mert csütörtökön a katonai rendőrség egyik őrmestere megölt egy huszonkét éves tüntetőt az egyik laktanyánál.

„A mai demonstrációval azt az üzenetet küldjük a fegyveres erőknek, hogy nem akarunk semmilyen diktatúrát, és nem akarjuk, hogy ez a csaló kormányzat folytassa a gyilkosságot és a békésen tiltakozók elnyomását” – mondta egy kormányellenes tüntető, Fátima Suárez.

Az államfő a hadsereg egyik rendezvényén puccskísérletté nyilvánította a bázis megrohamozását. „A letartóztatottak mindegyike katonai joghatóság alatt áll, mert részt vett egy államcsínyben, és megsértette az ország integritásának, függetlenségének és szuverenitásának alapvető törvényeit” – nyilatkozta Nicolás Maduro.

Az elnök azt is mondta, hogy a kormánynak sikerült legyőznie azt az „oligarchikus és imperialista” puccsot, amelyet a múlt héten terveztek a kormány ellen. Maduro szerint semlegesítették azokat, akik az erőszakos hatalomátvételt kitervelték. Az elnök elítélte a jobboldali ellenzéket, amiért bebörtönzött vezetője korábban azt kérte a katonáktól, hogy vegyenek részt az államfő elmozdításában.

A Nicolás Maduro ellen három hónappal ezelőtt kezdődött tüntetéssorozatban már legkevesebb hetvenöt ember vesztette életét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!