2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Lelőtt kínai: zavargások is voltak Párizsban

2017. március 29., szerda 11:10

Párizsban megkezdődött a szemtanúk meghallgatása, hogy kiderüljön: miért lőttek le a rendőrök egy kínai férfit. Az eset nagy felháborodást keltett a kínaiak között – még zavargások is voltak, amire eddig nem volt példa a francia főváros kínai közösségének történetében.

Lecsillapodtak az indulatok a Párizsban élő kínaiak között. A közösséget egy gyanús körülmények közepette bekövetkezett haláleset zaklatta fel. A rendőröket családon belüli erőszak miatt riasztották.

Egy arcát nem vállaló szomszéd arról számot be, hogy harminc rendőr- és tűzoltóautó vonult ki az épülethez, az egyenruhások száma pedig nyolcvan is lehetett.

Az eset után hamar összegyűltek a rokonok és ismerősök. Az este folyamán összecsapások is voltak. A kínaiak kukákat borítottak fel és megdobálták a rendőröket is. A mintegy százötven tiltakozó közül harmincat állítottak elő.

Másnap a helyi rendőrőrs elé vonultak tiltakozni a kínaiak.

A felháborodást az is növelte, hogy a Párizsban élő kínaiakat mind gyakrabban zaklatják az észak-afrikai, közel-keleti hátterű bevándorlók, amiért szerintük kirívóan jómódúnak számítanak a migráns hátterű negyedekben. A rendőrségtől azonban hiába várják a védelmet. A kínai közösség Párizsban is elkülönül, nem törekszik integrációra, a reflektorfényt pedig kifejezetten keresi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!