2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Lehet, ütött a kelet-európaiak órája

2016. június 28., kedd 07:16, frissítve: kedd 08:17

A kelet-európai országok nyerhettek a brexittel. Kikerülhet az angol a hivatalos uniós nyelvek közül, és Orbán Viktor futballfejlesztéséről ír az egyik legnagyobb spanyol napilap.

A brexit Magyarországra és a V4-ekre gyakorolt hatásáról írt a die Welt. A német konzervatív napilap szerint az EU-t évek óta hevesen bíráló Orbán Viktor tűnik az események „logikus nyertesének”. A cikk emlékeztet: Orbán röviddel az eredmény ismertetését követően azt mondta, a referendum a migrációs politikáról szólt. Most, hogy a brexitreferendumot követően az EU jövője nyitottabb kérdés, mint valaha, lehet, hogy ütött a kelet-európaiak órája, a kelet-európai országoknak az EU jövőjéről folytatott vitában nagyobb befolyásuk lehet, mint a belépésük óta bármikor.

Kikerülhet az unió hivatalos nyelvei közül az angol – írja a Politico. Bár több uniós tagállamban is hivatalos nyelvnek számít, Nagy-Britannián kívül más ország nem jelölte meg. Írország az ír nyelvet, Málta pedig a máltait választotta. Az angol nyelv megtartásához a tagállamok egyhangú hozzájárulásával kellene megváltoztatni a nyelvhasználati szabályokat. Más lapok arra is felhívták a figyelmet, hogy a népszavazás óta az Európai Bizottság egyre gyakrabban használja a német és a francia nyelvet külső kommunikációjában.

Orbán Viktor, a futballista kormányfő címmel közölt véleménycikket az El Mundo. A spanyol liberális napilap megállapította, hogy az elmúlt hat évben a magyar kormány 500 millió eurót szánt költségvetési forrásokból a labdarúgás fejlesztésére, amely meghaladja az oktatásra szánt forrásokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!