2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Erőt fitogtatott a nagy ünnepségen Észak-Korea

2015. október 10., szombat 13:06, frissítve: szombat 13:16

A kommunista párt alapításának 70. évfordulójára emlékeznek Észak-Koreában. A katonai felvonuláson a hadsereg ballisztikus rakétái is láthatóak lesznek. Phenjanban az egész város lakosságát kivezényelték az ünnepségre, de külföldi meghívott nem vesz részt a seregszemlén.

A Kim Ir Szen téren ünnepel a párt, a munkásszervezet alapításának 70. évfordulójára emlékeznek. Az ünnepséget eredetileg reggel tartották volna, de Phenjanban akkora eső volt, hogy mindent délutánra kellett halasztani. Az éhínséggel küzdő, elszegényedett diktatúra vezetői és a katonai parancsnokok páncélozott Mercedesekkel érkeztek.

A pártalapító unokáját, a diktatúrát jelenleg vezető Kim Dzsong Unt tisztelegve köszöntötték a katonák. A fővárosban eleve csak a párt bizalmasai élhetnek, a rendszer ellenségei nem. Most mindenkit kötelezően kivezényeltek az ünnepségre, ők alakzatokba rendeződve köszöntötték a pártvezetést. „Pártunk a forradalomért fegyverkezik. Ezért az ország készen áll, hogy megvívjon akármilyen háborút, amit az Egyesült Államok indít ellenünk” – kezdte a szónoklatát a pártfőtitkár.

Kim Dzsong Un beszéde után következett a katonai felvonulás, ami erőfitogtatás a Nyugat előtt. A hadsereg ballisztikus rakétáit is felvonultatták, amivel Dél-Koreát, Japánt és Amerikát akarják fenyegetni. Még a külföldi tévéstábokat is beengedték erre az időre, igaz, külföldi vezetők nem mentek el Phenjanba, még a kínai kormányt is csak a párttitkár negyedik számú helyettese képviselte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!